У Польщі розчаровані Азаровим, але сподіваються на Януковича

У Польщі розчаровані Азаровим, але сподіваються на Януковича

Польщу розчарувало рішення українського уряду

Польські дипломати заявляють, що й надалі підтримуватимуть проєвропейські настрої українців.

У МЗС Польщі розчаровані рішенням українського прем'єра Микола Азарова щодо призупинення підготовки угоди про асоціацію з ЄС. Польща сподівається, що остаточне рішення у справі євроінтеграції ухвалить Рада національної безпеки та оборони України та президент Віктор Янукович.

Про це йдеться в заяві польського міністерства закордонних справ, повідомляє УНІАН.

"Україна є суверенною державою та ставимося з повагою до її рішення. Водночас висловлюємо розчарування, що процес наближення з Європейським союзом був затриманий на останній прямій", - зазначено у документі.


Крім того, у польському МЗС вважають, що ухвалене вчора українським урядом рішення може привести до "замороження" європейської інтеграції на невизначений час, що негативно вплине на реалізацію необхідних для України реформ.

"Ми нагадуємо, що остаточне рішення в справі підписання Угоди про асоціацію України з ЄС ухвалить Рада національної безпеки та президент", - йдеться у заяві.

Також польські дипломати заявляють, що були готові до компромісу з Україною.


"Польща та ЄС були готові до далекосяжного компромісу", - зазначили у польському МЗС.

Проте, у міністерстві запевнили, що польська влада буде надалі підтримувати розвиток добросусідських стосунків з Україною та проєвропейських настроїв серед українців.

Як повідомлялося раніше, екс-президент Польщі та голова наглядової місії Європарламенту в Україні Олександр Кваснєвський вже поставив хрест на асоціації України з ЄС

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація