У Порошенка анонсували створення військових поліції та суду

У Порошенка анонсували створення військових поліції та суду

Фото: УНІАН

Окрім цього планується оновити закон про СБУ та національну безпеку і оборону.

Підписаний президентом України Петром Порошенком та опублікований у парламентському виданні "Голос України" закон про реінтеграцію Донбасу тягне за собою створення військової поліції.

Про це заявила представниця президента України у Верховні Раді Ірина Луценко, пише "Еспресо.TV".

"Це поліція всередині наших Збройних Сил, яка могла б здійснювати та підтримувати порядок на зоні розмежування", - пояснила вона.

За словами Луценко, також закон дасть поштовх до оновлення закону про СБУ та про національну безпеку і оборону, де буде прописано подальший курс України і положення про об’єднаний штаб військових сил України та його керівника.

Окрім цього представниця Порошенка зазначила, що в Адміністрації президента триває підготовка закону про створення військового суду.

Нагадаємо, 20 лютого президент України Петро Порошенко підписав закон "Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях в Донецькій і Луганській областях".

Закон визначає, що тимчасова окупація РФ територій України, незалежно від її тривалості, є незаконною і не створює для РФ жодних територіальних прав.

Згідно із законом, тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях визнаються частині території України, в межах яких збройні формування і окупаційна адміністрація РФ встановили і здійснюють загальний контроль: сухопутної території і її внутрішніх вод в межах окремих районів, міст, селищ і сіл Донецької і Луганської областей, внутрішніх морських вод, що прилягають до цієї території, надр під територіями і повітряного простору над цими територіями.

Повʼязані теми:

Наступна публікація