У Порошенка розсекретили, про що говоритимуть у Берліні на День Незалежності

У Порошенка розсекретили, про що говоритимуть у Берліні на День Незалежності

У Порошенка анонсували зустріч із лідерами Німеччини та Франції на День Незалежності / Фото: Сайт президента України

Президент полетить до Німеччини після участі в урочистостях до річниці незалежності України.

У понеділок, 24 серпня, у Берліні відбудеться зустріч президента України Петра Порошенка, канцлера Німеччини Ангели Меркель і президента Франції Франсуа Олланда.

Як повідомляє прес-служба українського президента, під час зустрічі будуть обговорюватися ситуація на Донбасі, виконання Мінських угод, процес реалізації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, запровадження безвізового режиму, забезпечення енергетичної безпеки і впровадження реформ в Україні.

За словами заступника глави Адміністрації Костянтина Єлісєєва, проведення самміту у Берліні 24 серпня і майбутній візит до Брюсселю на зустріч з керівництвом ЄС свідчить про "спільне глибоке занепокоєння погіршенням безпекової ситуації в регіоні внаслідок російської агресії проти України".

"На тлі активних та цілеспрямованих кроків, що здійснює Україна з метою виконання Мінських домовленостей у всіх вимірах – політичному, безпековому, гуманітарному та соціально-економічному, спостерігаються свідомі спроби російської сторони торпедувати мирний процес", – зазначив Єлісєєв.

В АП також додали, що окрему увагу буде приділено посиленню політики ЄС щодо невизнання анексії Росією Криму.

Петро Порошенко відвідає Німеччину одразу після участі в урочистостях з нагоди 24-ї річниці незалежності України.

Нагадаємо, найближчим часом відбудеться зустріч Петра Порошенка з президентом Єврокомісії Жан-Клодом Юнкером у Брюсселі.

Повʼязані теми:

Наступна публікація