У Порошенка заперечили призначення Ахметова і Бойка в окупованому Донбасі

У Порошенка заперечили призначення Ахметова і Бойка в окупованому Донбасі

Фото: УНІАН

Сценарій із призначенням будь–яких очільників непідконтрольних територій не можливий.

Голова Адміністрації президента Борис Ложкін заперечує можливість призначення керівниками окупованого Донбасу бізнесмена Ріната Ахметова і лідера фракції "Опозиційний блок" Юрія Бойка.

Про це він сказав у ефірі "Радіо Вести".

"Я чув ці чутки ще влітку 2014 року. У мене жодних підтверджень, що це хоч якось відповідає дійсності, немає. Я не брав жодного разу участі в обговоренні таких планів, ні стосовно одного, ні стосовно іншого. Може бути, хтось хоче, щоб так було", - заявив він.

Ложкін також наголосив, що сценарій із призначенням будь–яких очільників непідконтрольних територій не можливий, допоки не будуть реалізовані Мінські домовленості.

Нагадаємо, інформація про призначення Бойка та Ахметова на окуповані території вперше публічно пролунала в статті журналіста Сергія Рахманіна в газеті "Дзеркало тижня" від 11 березня 2016 року.

Рахманін стверджував, що Порошенко розглядає план, який передбачає заміну ватажків бойовиків Олександра Захарченка та Ігоря Плотницького персонами, які б влаштували і Київ, і Москву. І нібито такими людьми можуть стати олігарх Рінат Ахметов та лідер парламентської фракції "Опозиційного блоку" Юрій Бойко.

У прес-службі Ріната Ахметов повідомили, що не коментують чутки, але додали, що бізнесмен готовий на все, аби лише зупинити війну. Схожу заяву зробив і народний депутат Юрій Бойко.

Водночас у БПП заявили, що інформація про проведення переговорів в Адміністрації президента з Рінатом Ахметовим та Юрієм Бойком про можливе призначення їх головами в окремі райони Донецької та Луганської областей вельми вірогідна і заслуговує довіри.

Повʼязані теми:

Наступна публікація