У пропрезидентській фракції не підтримали ініціативу ввести візовий режим з Росією

У пропрезидентській фракції не підтримали ініціативу ввести візовий режим з Росією

Фото: УНІАН

Депутати від "БПП" бачать багато мінусів у цього рішення.

Більшість членів фракції "Блоку Петра Порошенка" у Верховній Раді не підтримали ініціативу ввести візовий режим з Росією.

Про це розповів заступник керівника фракції Олексій Гончаренко, передає "Інтерфакс-Україна".

За його словами, у понеділок відбулося засідання фракції, на якому попередньо обговорювалася ця ініціатива, але ніякі рішення з цього приводу не ухвалювалися.

"Сьогодні звучали думки. Більшість висловлювалася проти такої ініціативи їхніх колег, які озвучували (свою позицію з цього питання). Але жодних рішень ми не ухвалювали", - сказав Гончаренко.

За словами депутата, народні обранці із "БПП" висловлювали сумніви в реалізації візового режиму з Росією, які грунтуються, зокрема, на тому, що Україна не контролює ділянку спільного кордону.

Крім того, вони впевнені, що Росія також введе візи для українських громадян, і тоді доведеться відкрити російські консульські відділення в обласних центрах, де утворяться великі черги.

"Тим самим ми дамо їм можливість відрізати наших громадян в Криму. Про це говорив пан Рефат Чубаров. І багато інших питань. Для багатьох українців це буде проблема - отримати ту візу", - додав Гончаренко.

За словами депутата, в ідеї щодо візового режиму з РФ "є багато мінусів, а плюси не зовсім очевидні".

Нагадаємо, у Верховній Раді наразі оцінюють можливу кількість голосів народних депутатів за введення візового режиму з Росією. Про це заявив перший заступник голови фракції "Народний фронт" Андрій Тетерук.

За словами Тетерука, у парламенті проводиться роз'яснювальна робота щодо цього питання.  Відзначимо, що про обдумування введення візового режиму з РФ раніше повідомили ЗМІ із посиланням на джерела в БПП і НФ.

Після двох років війни на Донбасі та незаконного утримування українських громадян в РФ, в жовтні 2016 року у Верховній Раді була озвучена ідея щодо введення візового режиму із Росією

Візовий режим з Росією: депутатські "за" і "проти"

Візовий режим з Росією: депутатські "за" і "проти"

Повʼязані теми:

Наступна публікація