У Путіна озвучили своє "але" ідеї провести саміт у нормандському форматі

У Путіна озвучили своє "але" ідеї провести саміт у нормандському форматі

Фото: Associated Press

Москва хоче ретельної підготовки та перспективи важливих політичних рішень.

Росії подобається ідея проведення саміту в нормандському форматі у зв’язку зі зміною влади в Україні, однак Кремль очікує від подібного заходу важливих політичних рішень. Таку позицію озвучив помічник президента Росії Юрій Ушаков, повідомляє РБК-Україна.

“Як ви знаєте, французи неодноразово виступали з пропозицією про те, щоб у найближчій перспективі провести саміт в нормандському форматі, в тому числі з урахуванням зміни керівництва в Україні. Ми цю ідею в принципі підтримуємо, але вважаємо, що якщо саміт проводити, то він має бути ретельно підготовлений, щоб було ясно, збираючись на цей саміт, що ми вийдемо на політично важливі результати", - пояснив він.

За словами Ушакова, 19 серпня на переговорах президентів Франції Еммануеля Макрона та РФ Володимира Путіна буде "обговорюватися український конфлікт, а також можливі зусилля по її врегулюванню, в тому числі в рамках нормандського формату". Однак позиція Росії полягає в необхідності досягнення політичного результати за підсумками саміту. "Просто так проводити зустріч без її ретельної підготовки ми не хотіли б", - наголосив помічник Путіна.

Раніше повідомлялося, що Путін виступає за діалог з Києвом – про це заявив прессекретар російського президента Дмитро Пєсков. За його словами, Путін виступає за діалог з Києвом для вирішення проблем у нинішній "запущеній ситуації".

Зеленський звернувся до "нормандської четвірки" у зв'язку із втратами на фронті

Зеленський звернувся до "нормандської четвірки" у зв'язку із втратами на фронті

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зустріч "нормандської четвірки"
Наступна публікація