У Раді отримали на розгляд законопроект про реінтеграцію Донбасу

У Раді отримали на розгляд законопроект про реінтеграцію Донбасу

Фото: УНІАН

Документ позначено як невідкладний.

Президентський законопроект щодо деокупації Донбасу подано до Верховної Ради. 

Повна назва документу - законопроект 7163 "Проект Закону про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях". 

Президент України, який виступив ініціатором, позначив законопроект як невідкладний. Головним парламентським комітетом, який візьметься за розгляд, є комітет з питань національної безпеки і оборони. 

Раніше представник пропрезидентської фракції у ВРУ Іван Винник заявив, що закон про реінтеграцію Донбасу не буде запроваджувати воєнний стан, а режим АТО буде замінено на безпекові заходи. "Наразі ми говоримо про проведення АТО. Це була наша гібридна відповідь на гібридні виклики, які нам нав’язала РФ, розпочавши війну проти України без оголошення війни, не визнаючи присутності власних військ… Ми можемо рухатися далі, і ЗСУ, на підставі Конституції та законів України, будуть забезпечувати безпекові заходи з відновлення суверенітету. Ці заходи не обмежуються якимись маневрами. Ці заходи передбачають, в тому числі, і застосування сили", - сказав Вінник.

При цьому в "Опозиційному блоці" законопроект розкритикували. Юрій Бойко назвав його таким, що буде відокремлювати Донбас від України. Також не підтримали законодавчу ініціативу представники Кремлю. 

Окремі статті законопроекту про реінтеграцію Донбасу стали предметом гарячих суперечок

Окремі статті законопроекту про реінтеграцію Донбасу стали предметом гарячих суперечок

Повʼязані теми:

Наступна публікація