У Раді Європи раптово замінили заяву з приводу відставки Каська - ЗМІ

У Раді Європи раптово замінили заяву з приводу відставки Каська - ЗМІ

У Раді Європи раптово замінили заяву з приводу відставки Каська / Фото: УНІАН

Причини цього рішення невідомі.

Рада Європи замінила заяву спеціального радника Генсека Ради Європи в Україні, де він висловив жаль із приводу відставки заступника генпрокурора Віталія Каська.

Про це пише "Європейська правда" з посиланям на власні джерела.

За даними видання, це політичне рішення про заміну заяви на сайті РЄ було ухвалене в середу пізно ввечері, однак джерело не уточнює причини цього вчинку.

Зокрема, в новій заяві, яка по суті має протилежний зміст, вже не згадується прізвище Каська, натомість в Раді Європи привітали звернення президента України Петра Порошенка від 16 лютого щодо необхідності швидкого і ефективного реформування прокуратури.

"Це твердий стимул для швидких і значимих кроків у напрямку виконання одного з зобов'язань, які Україна взяла на себе при вступі до Ради Європи: перетворення прокуратури в сучасну прокурорську службу. Народу України потрібна прокуратура, яка функціонує незалежно, відповідно до законності, переслідує політику нульової терпимості до корупції і користується громадським довірою ", - йдеться у заяві.

Також у новій заяві не згадується і заступник генпрокурора Давід Сакварелідзе, відповідальний за реформи.

Раніше посол США в Україні Джеффрі Пайєтт заявив, що реформування в Україні може зірватися через звільнення Каська. На його думку, країні необхідна правові зміни, аби зупинити корупцію, та пообіцяв підтримку США українським реформаторам  у прокуратурі. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація