У Раді зареєстрували ще одну постанову із датою інавгурації Зеленського

У Раді зареєстрували ще одну постанову із датою інавгурації Зеленського

Фото: Associated Press

Віктор Балога пропонує провести її 19 травня.

Народний депутат України Віктор Балога зареєстрував у Верховній Раді проект постанови про проведення урочистого засідання парламенту, присвяченого складенню присяги новообраним президентом Володимиром Зеленським.

Про це депутат повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Балога зазначив, що запропонував провести інавгурацію 19 травня. Він заперечує, що робить це на прохання команди Зеленського і переконує, що не знайомий з новообраним президентом.

"Це моя особиста ініціатива. Моя мотивація проста — якщо нова команда хоче якомога раніше приступити до роботи, то в цьому немає нічого поганого. Навіть, якщо Зеленський хоче це зробити, щоб мати час на розпуск парламенту, то особисто я цього не боюся", – заявив депутат.

Нагадаємо, 3 травня таку саму постанову зареєстрував народний депутат Сергій Міщенко. Напередодні новообраний президент України Володимир Зеленський зустрівся з головою Верховної Ради та очільниками парламентських фракцій. На зустрічі обговорили дату інавгурації. Зеленський пропонував парламентарям провести церемонію 19-го травня, щоб він міг якнайшвидше взятися за роботу. Депутати пропонують 28 травня, щоб Зеленський уже не мав юридичного права розпустити Раду. 

Треба вже працювати: Зеленський наполягає на проведенні інавгурації 19 травня

Треба вже працювати: Зеленський наполягає на проведенні інавгурації 19 травня

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація