У РФ Денісовій слідом за Сенцовим відмовили в побаченні з Карп’юком

У РФ Денісовій слідом за Сенцовим відмовили в побаченні з Карп’юком

Фото: vk.com/live_ukr

Омбудсмен сподівається, що проблеми тимчасові та наступного тижня будуть вирішені.

Українському омбудсмену, попри міждержавні домовленості, не вдається відвідати наших політв’язнів у Росії. Людмила Денісова спробувала зустрітися з незаконно ув’язненим Миколою Карп'юком, але до нього її не пустили, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Так само напередодні їй відмовили в побаченні з режисером Олегом Сенцовим. Про стан його здоров’я досі нічого не відомо, хоч чоловік уже голодує понад місяць.

Українській омбудсменці не вдається відвідати наших політв’язнів у Росії

Українській омбудсменці не вдається відвідати наших політв’язнів у Росії

Також у російських в’язницях голодують кілька інших українців, зокрема, вже 90-й день кримський активіст Володимир Балух. Звільнити всіх політв’язнів закликають Москву в Євросоюзі. Там привітали українсько-російські домовленості про взаємне відвідування 34 заґратованих осіб і сподіваються, що це таки відбудеться найближчим часом.

У понеділок у Москві Денісова має зустрітися з російською колегою Тетяною Москальковою. "Чому такі затягування, перешкоди, я не знаю, тому що всі документи, які потрібні були, ми зробили. Дев’ятого ми відправили всі плани візитів. Зараз якісь незрозумілості. Може, це роблять спеціально для затягування. Я думаю, що все в понеділок буде зроблене", - припустила омбудсмен.

Повʼязані теми:

Наступна публікація