У РФ та окупованому Донбасі виступили проти перенесення з Мінська переговорів контактної групи - ЗМІ

У РФ та окупованому Донбасі виступили проти перенесення з Мінська переговорів контактної групи - ЗМІ

Фото: Reuters

А в самопроголошеній «Луганській народній республіці» надати коментар відмовилися.

Переговори контактної групи щодо врегулювання конфлікту в Донбасі поки не будуть перенесені з Мінська, як того вимагав постійний представник України в ООН Володимир Єльченко.

Про це повідомляє газета "Известия" з посиланням на два російських дипломатичних джерела, також інформацію підтвердили глава комітету Держдуми по СНД, євразійській інтеграції і зв'язків зі співвітчизниками Леонід Калашников і депутат «Народної ради» самопроголошеної «Донецької народної республіки» Мирослав Руденко.

«Перенесення майданчика не допоможе врегулюванню", - заявив виданню джерело в російських дипломатичних колах.

Інший співрозмовник газети зазначив, що столиця Білорусії була обрана як найбільш зручне для всіх учасників переговорів місце з точки зору логістики. Крім того, він уточнив, що участь Мінська в переговорах полягає в наданні майданчика та допомозі в організації зустрічей, пише видання.

"Ніякого політичного тиску на учасників процесу Білорусь не має і справно дотримується нейтралітету у відповідності зі своєю посередницькою місією", - наводить газета слова співрозмовника.

"Це суто політична заява. Від зміни місць проведення переговорів ситуація не зміниться. Більш того, «ДНР» на це не піде", - запевнив видання Руденко.

Тим часом, у самопроголошеній "Луганській народній республіці» надати оперативний коментар відмовилися, пишуть "Известия".

У Мінську домовилися про режим тиші від опівночі 29 серпня

У Мінську домовилися про режим тиші від опівночі 29 серпня

Нагадаємо, що перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко підтримала пропозицію представника України в ООН Володимира Єльченка щодо перенесення мирних переговорів з Мінська на інший майданчик.

Повʼязані теми:

Наступна публікація