У РФ відповіли на звинувачення в організації Волинської трагедії

У РФ відповіли на звинувачення в організації Волинської трагедії

Фото: РИА Новости

Російський сенатор прокоментував висловлювання міністра оборони Польщі.

Голова комітету Ради Федерації з міжнародних справ Костянтин Косачов назвав зрадою звинувачення Росії в організації Волинської трагедії.

Про це він написав у Facebook.

Таким чином сенатор прокоментував висловлювання міністра оборони Польщі Антоні Мачеревича про те, що дії Росії стали першопричиною трагедії на Волині.

"Роблячи такі заяви на догоду правлячій бал в Польщі і в НАТО русофобській політичній кон'юнктурі, насправді міністр оборони ганебно зраджує пам'ять своїх предків і задешево здає історію своєї країни", — заявив Косачов.

8 липня Верхня палата польського парламенту ухвалила постанову щодо Волинської трагедії: сенатори закликають Сейм встановити 11 липня Національним днем пам'яті жертв геноциду, здійсненого українськими націоналістами проти громадян Другої Речі Посполитої".

Як відомо, правляча партія "Піс" відома своїми праворадикальними поглядами. Раніше сенатор від неї і відомий польський історик Ян Жарин заявляв, що українці не стануть повноцінною нацією без усвідомлення того, що Волинська трагедія була геноцидом польського народу. Він вважає, що Україна не зможе інтегруватися в європейський культурний простір, якщо прославить і буде шанувати ОУН-УПА.

Польський Сейм ще в 2013 році, до перемоги Піс на виборах, відмовився назвати Волинську трагедію "геноцидом" поляків. Формулювання "геноцид" підтримали лише 212 депутатів з 231 необхідних для її прийняття. Тодішній міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський закликав "не загострювати" позицію у справі Волинської трагедії, нагадавши, що 5 років тому польський парламент вже визнавав ті події "етнічною чисткою". Він підкреслював, що з цього часу насправді нічого не змінилося і звертав увагу, що "більш гостра формулювання" негативно вплине на перспективи європейської інтеграції України.

Що означає рішення визнати Волинську трагедію геноцидом для відносин України з Польщею

Що означає рішення визнати Волинську трагедію геноцидом для відносин України з Польщею

Повʼязані теми:

Наступна публікація