У Рівному активістів затримали через пікет за імпічмент. Обурена Геращенко готує запит до Нацполіції

У Рівному активістів затримали через пікет за імпічмент. Обурена Геращенко готує запит до Нацполіції

Фото: УНІАН

Заступник голови Ради заявила, що за часів президентства Порошенка мітингарів не чіпали.

Перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко готує запит до Нацполіції через затримання в Рівному двох активістів, які вийшли на пікет за імпічмент президента Володимира Зеленського.

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

"У Рівному затримали і затягли до міліції двох неповнолітніх за одиночний пікет із плакатом про "імпічмент". Нагадаю, 5 попередніх років Банкову, ВР, КМ, обладміністрації чи не щодня пікетували, оголошували голодування, розбивали намети, встановлювали унітази, розвішували труси, закидували іграшковими свинями, й це іноді бували досить агресивні, а не тихі акції. По-різному поводилися мітингарі, це була демократія. Всіх цих мітингарів проти "бариг" не чіпали", - обурилась заступник голови парламенту.

За словами Геращенко, за одиночний пікет і плакат затримували тільки рух "Відсіч".

"Із плакатом проти тодішнього кандидата в президенти, який тепер новообраний", - уточнила вона.

Також Геращенко повідомила, що готує запит до Нацполіції.

"Негоже МВС грати в політику", - резюмувала перший заступник Парубія.

В моій суботній срічці фб висвітилося дві новини . В Москві затримали і затягли в міліціі Вікторію Івлеву ,за одиночний ...

Опубликовано Iryna Gerashchenko Воскресенье, 26 мая 2019 г.

Водночас у поліції Рівненської області уточнили, що затриманими були 20-річний хлопець та 16-річна дівчина.

"Близько обіду до нас звернулись громадяни про те, що двоє осіб здійснюють мітинг на Майдані Незалежності з метою дискредитації президента України Володимира Зеленського. Під час перевірки інформації було виявлено одну неповнолітню дівчину 16 років та 20-річного хлопця, в яких були чотири плакати, ними ж намальовані. Цих громадян було запрошено до Рівненського відділу поліції. Після чого, провівши перевірку, були складені адмінпротоколи за ст. 185-1 КУпАП (Порушення порядку і організації проведення зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій). Крім того, оскільки громадянка неповнолітня, на її маму склали адмінпротокол за ст. 184 КУпАП (Невиконання батьками обов’язків щодо виховання дітей). Всі матеріали скеровані до суду для прийняття рішення", - розповів заступник начальника Рівненського відділу поліції Іван Теліга у коментарі "UA: Рівне".

Своєю чергою 16-річна активістка Дар’я Коцюруба пояснила, що їх не задовольнили призначення на державні посади "кварталівців" і нещодавно люстрованих людей та виступ президента російською мовою на території України.

"Мені нічого не сказали - затримана я, не затримана. Вільна я - не вільна. Я сиділа в холі приблизно дві години. Я встигла за цей час вийти в магазин за кавою і за водою. Мені ніхто не казав ні слова. А потім спустилася жіночка Паламарчук Ганна Олександрівна, здається, вона почала казати мені в грубій формі, щоб я підходила до неї і йшла нагору для надання свідчень. Я не пішла, я вийшла на вулицю, тому що була без матері і не була затриманою. Вона вийшла до мене і почала перегороджувати мені дорогу. Я не могла пройти, вона почала кричати на мене. Вона зателефонувала своєму головному, як вона сказала. Він прийшов і сказав мені, що я все-таки затримана. Вони кричали на мене, тиснули. Ця пані декілька разів казала мені, що я псую сьогодні день, тому що вона хотіла кудись повести сина. А через те, що я така нахабна, вона не може цього зробити. Вона навіть зателефонувала йому при мені і сказала: "Привіт, мій маленький. Але я не можу прийти, бо у мене на роботі тут така дівчинка нахабна, тому ми не можемо нікуди піти", - зазначила вона.

Мітинг на Майдані Незалежності

– Вона подзвонила своєму головному, він прийшов і сказав мені, що я все таки затримана. Вони кричали на мене, тисли, ця пані. – Сказала Суспільному неповнолітня учасниця акції протесту на Майдані Дарина Коцюруба. – Вона декілька разів говорила мені, що я зіпсувала їй день. Журналісти Суспільного запитали у начальника міськвідділу поліції, на якій підставі затримували учасників акції. – Дівчину і хлопця не затримували, а запросили у підрозділ для складання матеріалів про адміністративне правопорушення, – сказав начальник Рівненського міськвідділу поліції Василь Зелінський. – Ми змушені були реагувати на правопорушення. Про факт складання протоколів на учасників мітингу за імпічмент президента, 20-ти і 16-річні жителів Рівного на Майдані Незалежності повідомила прес-офіцерка поліції області Марія Юстицька. На цьому відео все, що сказала журналістам Суспільного Дарина Коцюруба, яка зі своїм другом Романом стояла з плакатами в центрі міста, після чого правоохоронці, за словами дівчини, повели їх у відділок поліції. Нам стало відомо, що неповнітню Дарину з відділку вже забрала її мама. У відео також коментарі заступника начальника міськвідділу та матері Дарини. Дивитися до кінця обов‘язково. Початок історії читайте тут: http://bit.ly/2WmviGF Детальніше читайте на нашому сайті https://rv.suspilne.media/news/24004

Опубликовано UA: Рівне Суббота, 25 мая 2019 г.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація