"Не пройдуть". У Росії погрожують таранити кораблі НАТО, якщо вони наблизяться до Керченської протоки

"Не пройдуть". У Росії погрожують таранити кораблі НАТО, якщо вони наблизяться до Керченської протоки

Фото: Reuters

Росія ніколи не дасть згоди на присутність альянсу у Керченській протоці.

Посол Росії в Євросоюзі Володимир Чижов запевнив, що російські військово-морськи сили будуть таранити кораблі НАТО, якщо вони увійдуть у Керченську протоку.

Про це він сказав в інтерв'ю Euractiv.

На запитання, чи можуть кораблі НАТО проходити через Керченську протоку, Чижов відповів: "Ні. Теоретично вони можуть піти з дружнім візитом за згодою Росії та України. І я навряд чи хочу, щоб Росія дала згоду на такий візит".

Дипломат заявив, що російський військово-морський флот буде таранити їх у цьому випадку. "Звичайно, це буде залежати від їхньої поведінки, але я впевнений, що НАТО не настільки нерозумне, щоб зробити такі небезпечні і ризиковані зусилля", - додав він.

На запитання журналіста, чи вважає він, що НАТО достатньо розумне, що не стане надсилати свої кораблі до Керченської протоки, Чижов наголосив: "Вони все одно не пройдуть".

Нагадаємо, вранці 25 листопада Росія заблокувала прохід до Керченської протоки українському буксиру "Яни Капу" і двом катерам "Бердянськ" і "Нікополь". Для цього росіяни перегородили рух під Кримським мостом танкером і навіть вдалися до тарану буксира прикордонним кораблем "Дон". Увечері того самого дня російські кораблі напали на них і захопили, при цьому поранивши щонайменше шістьох українських моряків та захопивши інших у полон.

В ніч проти 26 листопада РНБО провела екстрене засідання та запропонувала ввести в Україні воєнний стан у зв'язку з агресією Російської Федерації в Азовському морі.

Після рішення Радбезу спікер Верховної Ради України Андрій Парубій скликав позачергове засідання Верховної Ради на понеділок, 26 листопада, о 16:00. Президент Петро Порошенко, своєю чергою, ввів у дію рішення та вніс до Верховної Ради законопроект про затвердження Указу Президента України "Про введення воєнного стану в Україні", який згодом затвердили українські депутати.

Агресія у Керченській протоці стане однією з топ-тем саміту G20

Агресія у Керченській протоці стане однією з топ-тем саміту G20

Повʼязані теми:

Наступна публікація