У Росії придумали "докази" причетності Савченко до вбивства журналістів

У Росії придумали "докази" причетності Савченко до вбивства журналістів

СК звинувачує не тільки Савченко, але і командира "Айдара" / Фото: ТСН.ua

СК заявляє, що льотчиця "наводила" мінометників за допомогою телефону.

Слідчий комітет Росії заявляє, що нібито розшифрував історію дзвінків з телефону льотчиці Надії Савченко і знайшов у розшифровках докази її причетності до вбивства російських журналістів.

При цьому в заяві СК значиться, що телефон був вилучений під час затримання на території Росії.

"За нашою версією, Савченко навела вогонь мінометів на журналістів, які перебували поруч з біженцями, по телефону. Її провина підтверджується, зокрема, деталізацією дзвінків, зроблених з її мобільного телефону, він був вилучений під час її затримання уже в Росії", - заявив представник СКР Олександр Дриманов.

Проте, в документі про арешт Савченко значиться, що вона "була заарештована на території "ДНР" і "ЛНР"". Крім того, зв'язок з льотчицею зник ще 17 червня, коли вона потрапила в полон до терористів - і жодних вісточок про неї не надходило ані родичам, ані в Міноборони України. Після цього, як відомо, Надію вивозили на територію РФ декількома автомобілями з мішком на голові. Яким чином мобільний телефон знаходився у військовополоненої весь цей час - в СК не уточнюють.

Також у Савченко нібито вилучили карту місцевості, розкреслену на квадрати. Тепер в СК готують звинувачення проти командира батальйону "Айдар" Сергія Мельничука, оскільки "його підлеглі влаштували мінометний обстріл".

Тим часом Надія Савченко в СІЗО дала інтерв'ю російським журналістам скандального каналу Lifenews. Інтерв'ю вийшло під гучним заголовком: "Льотчиця Савченко: Ополченці не збивали малайзійський "Боїнг". Проте в інтерв'ю Надія не виправдовувала донецьких бойовиків, а говорила про те, що збити літак з "Бука" могли тільки професіонали.

"Не коментуйте це як якісь факти, це моя думка. Якщо це було збито "Буком", то повинні були працювати цілі системи наведення. Є у них там такі спеціалісти? Сумніваюся. Це дійсно повинні були стріляти люди, які не втрачали вправності, або вони промахнулися - тоді може бути", - сказала Надія.

Нагадаємо, Росія утримує в міграційному спеціалізованому центрі і не відпускає журналіста програми "Спецкор" каналу 2+2 і ТСН 1+1 Євгенія Агаркова.

Повʼязані теми:

Наступна публікація