У Росії заявили, що Сенцов погодився на підтримувальну терапію

У Росії заявили, що Сенцов погодився на підтримувальну терапію

Фото: Reuters

Стан здоров'я політв'язня задовільний, запевняють в УФСВП.

Український політв'язень Олег Сенцов, який 15 днів тому оголосив голодування в російській колонії, погодився на підтримвальну терапію.

Про це повідомляє "Дождь" з посиланням на Федеральну службу виконання покарань (УФСВП) по Ямало-Ненецькому автономному округу.

Російська сторона заявляє, що Сенцов "перебуває під динамічним наглядом медичних працівників установи, де він відбуває покарання". В УФСВП запевняють, що стан здоров'я українця задовільний, "погіршення не зареєстровано".

"З засудженим регулярно проводяться бесіди про негативні наслідки для організму, що настають при тривалому голодуванні", — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 25 серпня 2016 року українського режисера Олега Сенцова засудили загалом до 20 років ув'язнення у колонії суворого режиму. Йому інкримінували в Росії підготовку до здійснення терористичних актів у Сімферополі, Севастополі та Ялті. 14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування. Єдиною умовою його припинення є звільнення всіх українських політв'язнів, які перебувають на території РФ.

Жителі українських міст виходять на акції підтримки Сенцова

Жителі українських міст виходять на акції підтримки Сенцова

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація