У російській Раді Федерацій виявили втручання США у вибори через Казахстан

У російській Раді Федерацій виявили втручання США у вибори через Казахстан

Фото: Reuters

Нібито іноземні держави переводили гроші в російські фонди, які займаються виборами.

У Росії заговорили про втручання іноземних держав, насамперед США, в процес регіональних виборів в країні 10 вересня.

У комісії Ради Федерації із захисту держсуверенітету та недопущення втручання у внутрішні справи Росії нібито є факти, що підтверджують таке втручання. Про це повідомляє РБК з посиланням на слова голови комісії - сенатора Андрія Клімова.

Підтвердження фактів втручання отримані від експертів Федеральної служби з фінансового моніторингу (Росфінмоніторинг).

Втручання іноземних держав у місцеві вибори, за словами Клімова, полягало в тому, що вони переводили гроші в російські фонди, які займаються виборами, щоб підтримати певного кандидата у глави регіону. Кошти переводилися через територію країни — союзниці Росії в Митному союзі ЄАЕС, заявив Клімов. "Гроші приходять [до Росії] від іноземної організації з країни, де немає закону про іноземних агентів", — пояснив він.

Екс-директор ЦРУ заявив, що РФ вербувала агентів та втручалася у вибори США

Екс-директор ЦРУ заявив, що РФ вербувала агентів та втручалася у вибори США


В російські вибори втручалися кілька держав, стверджує голова комісії верхньої палати щодо захисту держсуверенітету. "США є найпотужнішим центром, звідки виходить такого роду активність, як правило, з Вашингтона", — зазначив він. Клімов уточнив, що гроші до Росії передаються "і готівкою, і грошовими сурогатами, і в криптовалюті", але країну, через яку йдуть транші, не назвав.

За словами джерела РБК в комісії, Росфінмоніторинг підтвердив Климову пересилку "американських доларів" на російські політтехнологічні організації через Казахстан.

Нагадаємо, в США зараз розслідують можливе втручання Росії у президентську виборчу кампанію 2016 року.

Повʼязані теми:

Наступна публікація