У розташуванні 8-го полку спецпризначення запевняють, що не бачили в себе Рубана і Савченко

У розташуванні 8-го полку спецпризначення запевняють, що не бачили в себе Рубана і Савченко

Фото: ТСН

Однак від офіційних коментарів військові ухиляються – з журналістами говорили приватно окремі бійці.

Журналісти побували в Хмельницькому біля військової частини А-0553 8-го полку спеціального призначення, котра фігурує як місце зберігання зброї Надії Савченко і Володимира Рубана, а також їх розмов із офіцерами щодо планів на масштабне кровопролиття в Києві. Про фігуранта цих перемов із прізвищем або позивним "Березень" там уперше чують, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

"Якби з офіцерів, ми би знали. Такого прізвища ми навіть не знаємо", - пояснили знімальній групі охоронці КПП на вході до частини. Журналісти намагалися зустрітися з керівництвом військової частини та хотіли на власні очі побачити той кабінет, де була встановлена прихована камера та записувалася показана у Верховній Раді розмова. Однак на режимному об’єкті стороннім у цьому відмовили.

Савченко планувала та домовлялася про теракт із бійцями військової частини на Хмельниччині

Савченко планувала та домовлялася про теракт із бійцями військової частини на Хмельниччині

На оперативному відео СБУ неможливо розпізнати, де саме його знімали, обличчя співрозмовників Савченко та Рубана закриті. З розмови лише зрозуміло, що йдеться про зраду. "Не революція, я пропоную переворот. Їх треба прибрати фізично.  Причому всіх і зразу. Це є один метод. Один день і тільки зсередини", - пояснювала тоді народний депутат.

За даними слідчих, на території військової частини зберігався арсенал зброї, який Рубан у листопаді минулого року вивіз з неконтрольованої території Донбасу. Саме ці боєприпаси, вочевидь, планували використовувати заколотники в реалізації своїх намірів у Києві. Яким саме чином арсенал потрапив на територію військової частини в Хмельницькому і чи зберігався там під контролем СБУ, з’ясувати так і не вдалося – керівництво частини цю інформацію не коментує, а чергові на КПП та військові, які там служать, запевняють, що Рубана і Савченко ніколи не бачили. "Ми ж позмінно. Під час нашої зміни не було. Рубана я взагалі не знаю в обличчя, але Савченко б упізнав. Тут на територію ніхто не зайде, кішка – не те що Савченко б тут проникла", - запевнив один із охоронців.

Не вдалося знімальній групі потрапити й на полігон, де Рубан та Савченко 1 грудня стріляли з крупнокаліберної гвинтівки. ТСН звернулася до генштабу Збройних сил України з проханням відвідати військову частину, де проходили ці перемовини, а також зберігалася зброя, завезена з території так званої "ДНР". У цьому проханні відмовили з посиланням на слідчі дії.

Кореспондент ТСН Світлана Павук

Повʼязані теми:

Наступна публікація