У Саакашвілі запевнили, що йому не забороняли в'їзд до України

У Саакашвілі запевнили, що йому не забороняли в'їзд до України

Міхеіл Саакашвілі / Фото: УНІАН

У русі політика вважають, що йому не можуть завадити перетнути кордон. 

Адвокат позбавленого українського громадянства Міхеіла Саакашвілі Павло Богомазов завепнив, що політик не отримував заборони на в'їзд до України. Про це повідомляє прес-служба "Руху нових сил".

У партії Саакашвілі наголосили, що його захисник направив запити до СБУ, Нацполіції, Мінюсту і Держприкордонслужби щодо заборони на в'їзд політику. У відповіді СБУ йдеться, що інформації про заборону в'їзду Саакашвілі немає, у Нацполіції – що інформація щодо екс-глави Одеської ОДА відсутня на на автоматизованому обліку.

У Мін'юсті відзначили, що запиту на видачу Саакашвілі або вироків від компетентних органів Грузії до Мінюсту не надходили.

Прикордонники, натомість, відповіли, що не виконують доручень уповноважених державних органів щодо заборони в'їзду в Україну громадянину Михайлу Саакашвілі.

Фото відповідей на запит опублікували на сторінці РНС.

У політсилі Саакашвілі вважають, що законних підстав для перешкоджання перетину українського кордону Михайлом Саакашвілі 10 вересня в пункті пропуску "Краковець" немає.

"Будь-які спроби правоохоронних органів не впустити Михайла Саакашвілі на територію України вважатимуться злочинними та такими, які порушують законодавство України", - йдеться у тексті.  

ЗАБОРОНИ В'ЇЗДУ СААКАШВІЛІ в УКРАЇНУ НЕМАЄ, - офіційні відповіді від СБУ, Нацполіції, Мінюсту і Держприкордонслужби Адв...

Опубликовано РУХ НОВИХ СИЛ 4 сентября 2017 г.

Нагадаємо, українське громадянство Саакашвілі надав своїм указом президент України Петро Порошенко в кінці травня 2015 року. Напередодні отримання українського паспорта він був призначений головою Одеської облдержадміністрації. У грудні 2015 року його позбавили громадянства Грузії.

На посаді глави Одеської області Саакашвілі пропрацював півтора року, після чого оголосив про відставку, звинувачуючи президента у недотриманні обіцянок і просуванні на керівні посади в райадміністраціях "старих корупціонерів". Тоді ж колишній президент Грузії оголосив про створення власної політичної сили, з якою піде на вибори в український парламент.

У Грузії політик звинувачується за чотирма кримінальними статтями. Йому загрожує до 11 років позбавлення волі.  

Позбавили громадянства Саакашвілі 26 липня, коли він був за межами України. Сам політик пообіцяв повернутися 10 вересня.  

Порошенко стверджує, що здійснив би злочин, не позбавивши Саакашвілі громадянства

Порошенко стверджує, що здійснив би злочин, не позбавивши Саакашвілі громадянства

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Призначення Саакашвілі
Наступна публікація