У ще одному регіоні Італії проголосували за визнання Криму частиною Росії

У ще одному регіоні Італії проголосували за визнання Криму частиною Росії

У ще одному регіоні Італії проголосували за визнання Криму частиною Росії

Лігурія стала другим після Венето регіоном Італії, який прийняв таку резолюцію.

Рада італійського регіону Лігурія прийняла резолюцію, що закликає національний уряд засудити політику ЄС щодо Криму і домагатися скасування антиросійських санкцій.

Про це пише ТАСС.

На користь рішення висловилися 26 із 31 депутата регіональних зборів. Прийнята резолюція передбачає створення комітету проти санкцій щодо Росії, за визнання права населення Криму на самовизначення і за захист традиційної продукції Лігурії.

Лігурія стала другим після Венето регіоном Італії, який прийняв резолюцію про необхідність визнання права Криму на самовизначення і скасування санкцій.

5 липня аналогічний документ буде винесений на обговорення обласної ради Ломбардії. Крім того, очікується, що обласна рада Тоскани також розгляне подібну резолюцію незабаром.

Але раніше 27 червня сенат парламенту Італії відхилив проект резолюції про скасування санкцій проти Росії.

Резолюція закликала уряд Італії активізувати роботу у всіх європейських інститутах для скасування антиросійських санкцій і не допускати подальшого їх продовження. Однак уряд направив в сенат негативний висновок на цей законопроект.

Зауважимр, що партія "Ліга Півночі", вона ж "Північна Ліга за незалежність Паданії", — італійська політична партія, яка виступає за надання в перспективі північним італійським провінціям незалежності та утворення самостійної держави Паданії зі столицею в Мілані.

Її лідер Маттео Сальвіні в 2014 році ініціював у парламенті Італії створення депутатської групи "Друзі Путіна", яка виступає за скасування антиросійських економічних санкцій.

Санкції проти Росії будуть продовжені

Санкції проти Росії будуть продовжені

Повʼязані теми:

Наступна публікація