У штабі Порошенка прокоментували звільнення Гладковського з посади першого заступника секретаря РНБО

У штабі Порошенка прокоментували звільнення Гладковського з посади першого заступника секретаря РНБО

Фото: УНІАН

Там вважають, що цей крок піде на користь розслідуванню.

Рішення президента України Петра Порошенка про звільнення першого заступника секретаря Ради нацбезпеки і оборони Олега Гладковського після оприлюднення фактів журналістського розслідування про зловживання в ГК "Укроборонпром" буде сприяти об'єктивному розслідуванню Національного антикорупційного бюро України (НАБУ).

Про це 4 березня заявив спікер виборчого штабу Порошенка Олег Медведєв, передає "Інтерфакс-Україна".

Однак Медвєдєв заявив, що це не означає того, що Порошенко визнав правдивість журналістського розслідування.

"Чи означає це, що Порошенко визнав достовірність журналістського розслідування? Ні. Чи означає це, що президент упевнений в його фейковості? Відповідь - теж ні. Рішення президента означає, що він прагне до максимально об'єктивного розслідування і створює для цього максимально сприятливі умови", - сказав спікер.

Нагадаємо, за даними журналістів, до схеми виведення з української оборонки сотень мільйонів гривень причетний друг і партнер Порошенка, член Ради національної безпеки і оборони Олег Гладковський, його 22-річний син Ігор і гендиректор "Укроборонпрому" Павло Букін. У розслідуванні вперше оприлюднили секретну переписку учасників злочинної схеми, внутрішні документи, докази домовленостей про хабарі.

Як заявила представниця президента Ірина Луценко, Гладковський та "Укроборонпром" готують позов до журналістів. Згодом Гладковський заявив, що тимчасово призупиняє свої повноваження в РНБО. Також він звернувся до правоохоронців із проханням перевірити розслідування журналістів. 

Своєю чергою, 4 березня, президент України Петро Порошенко повідомив, що підписав указ про звільнення Олега Гладковського з посади першого заступника секратаря Ради національної безпеки і оборони України.

"Національні дружини" знову навідалися до маєтків Гладковських

"Національні дружини" знову навідалися до маєтків Гладковських

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Затримання Гладковського
Наступна публікація