У СК РФ пояснили, чому затримали українського депутата Гончаренко

У СК РФ пояснили, чому затримали українського депутата Гончаренко

Гончаренка затримали на траурному мітингу в пам'ять про Нємцова. / Фото: УНІАН

Поки незрозуміло, в якому статусі допитують депутата.

До затриманого в Москві народного депутату України Олексія Гончаренка приїхав слідчий Слідчого Комітету РФ, який допитує його у справі про трагедію в Одесі 2 травня.

Про це повідомляє РИА Новости з посиланням на прес-службу СК РФ.

"Олексій Гончаренко допитується по справі про злочини щодо російського громадянина під час трагічних подій в Одесі", - йдеться в повідомленні.

В заяві російської сторони повідомляється, що під час подій в Одесі нібито мав місце замах на вбивство і катування громадянина РФ.

Поки незрозуміло, в якому статусі допитують Гончаренка.

Нагадаємо, затриманого в Москві народного депутата буде захищати адвокат Савченко Марк Фейгін, але його не пускають до Гончаренка.

Гончаренко — колишній регіонал та поборник російської мови

Наразі Олексій Гончаренко є народним депутатом України від "Блоку Петра Порошенка". До того він майже десять років був членом Партії регіонів.

Будучи регіоналом, у 2006 році Гончаренко був обраний до Одеської міської ради. Перше рішення, якого Гончаренкові вдалося домогтися в якості депутата, стало рішення про зміну до регламенту Одеської міської ради, за яким мовою роботи ради, його виконавчих органів та для офіційних заяв, поряд з українською мовою стала російська мова.

Він був постійним учасником проросійських акцій в Одесі, на які з'являвся з "георгіївською стрічкою".

Гончаренко був постійниим учасником проросійських мітингів в Одесі.

З 2010 року регіонал Гончаренко був депутатом Одеської обласної ради і займав посаду заступника голови ради.

Як член Партії регіонів Гончаренко балотувався у народні депутати України у 2012 році - його висунули на з'їзді партії за участю Віктора Януковича. Але тоді майбутній "московський бранець" програв відомому проросійському політику Ігору Маркову з партії "Родина".

Після перемоги Євромайдану у лютому 2014 року Гончаренко вийшов з Партії регіонів і звільнився з поста першого заступника голови Одеської обласної ради.

У серпні 2014 року Олексій Гончаренко, вже будучи членом "Блоку Петра Порошенка", став головою Одеської обласної ради.

У жовтні він був обраний до Верховної Ради України.

Повʼязані теми:

Наступна публікація