У "Слузі народу" розповіли, як минуло засідання фракції із Зеленським щодо ринку землі

У "Слузі народу" розповіли, як минуло засідання фракції із Зеленським щодо ринку землі

Фракція "Слуга народу", архфіне фото з Ради / Фото: УНІАН

Більшість фракції підтримає закон, кажуть нардепи.

Сьогодні, 6 лютого, на засіданні фракції "Слуга народу" був присутній президент України Володимир Зеленський, політики розглядали законопроєкт про ринок землі. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Йшлося про землю. Розбирали додаткові нюанси. Працюватимемо у Верховній Раді разом над цим проектом", - сказала парламентарка від "Слуги народу" Мар'яна Безугла. На уточнювальне запитання про те, чи зможе сьогодні Рада ухвалити рішення вона відповіла: "Подивитеся".

Натомість інший нардеп від "Слуги народу" – Олександр Дубінський – заявив про те, що за законопроєкт голосуватиме більшість фракції.

"Більшість фракції проголосувала за підтримку законопроекту, особисто я голосував проти", - сказав він.

Політик додав, що на засіданні фракції Зеленський просив народних обранців скоротити термін розгляду поправок до законопроєкту. Спікер парламенту Дмитро Разумков, тим часом, висловив думку, що цей процес може тривати тиждень.

Нагадаємо, Верховна Рада під час засідання 13 листопада ухвалила у першому читанні депутатський законопроєкт 2178-10, який запроваджуватиме ринок землі в Україні. За відповідне рішення проголосували 240 депутатів. Серед них 227 голосів дали депутати від "Слуги народу" та 13 позафракційних. 

Передбачається, що ринок землі запрацює від 1 жовтня 2020 року. Саме тоді буде скасований мораторій на відчуження земель сільськогосподарського призначення.

Законопроєкт також чітко внормовує перелік тих, хто може набувати права власності на землю - громадяни України, територіальні громади, держава, юридичні особи України та іноземні громадяни і особи без громадянства у разі набуття в порядку спадкування та обов’язком відчужити ділянку протягом року. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація