У сьогоднішніх смертях мирних жителів Маріуполя винен безпосередньо Путін – заява Турчинова

У сьогоднішніх смертях мирних жителів Маріуполя винен безпосередньо Путін – заява Турчинова

Турчинов (на фото) звинуватив Путіна в смертях людей у Маріуполі / Фото: facebook.com/rnbou

Остаточної кількості жертв обстрілів поки не відомо.

Відповідальність за смерті мирних жителів Маріуполя на Донеччині унаслідок ранкових обстрілів "Градами" лежить безпосередньо на президентові Росії Володимиру Путіну.

Таку заяву сьогодні зробив секретар Ради національної безпеки та оборони України Олександр Турчинов.

"Сьогодні, 24 січня, російсько-терористичні угруповання після поразки спроб прорвати оборону українських військових у кривавому безумстві та злобі обстріляли з систем залпового вогню мирне місто Маріуполь. Внаслідок варварського обстрілу в Маріуполі вбито та поранено мирних українських громадян. Кількість жертв наразі уточнюється", - зазначив Турчинов.

Секретар РНБО наголосив, що "місто Маріуполь надійно захищено нашими військовими від наступу агресора".

"Сьогоднішній черговий кривавий злочин проти людства, вчинений російськими військовими та повністю контрольованими ними бандами терористів, став прямою реалізацією поставлених Путіним завдань на вчорашньому засіданні Ради безпеки РФ. Саме на Путіні лежить пряма відповідальність за смерть, кров та страждання українців. Ворог отримає гідну відповідь за свої криваві злочини", - підкреслив Турчинов.

 
Допис by РНБО України. Оперативний штаб.

Нагадаємо, сьогодні вранці бойовики тричі накрили вогнем із "Градів" околиці Маріуполя. Унаслідок обстрілів загинули щонайменше десять людей, півсотні отримали поранення. У місті палають будівлі та автомобілі. Люди в паніці тікають з Маріуполя.

Повʼязані теми:

Наступна публікація