У США чекають, поки Порошенко приїде і привезе їм оборудку - Березовець

У США чекають, поки Порошенко приїде і привезе їм оборудку - Березовець

Фото: Сайт президента України

Ризик укладання великої угоди між Штатами і Росією знизився, проте не зник остаточно.

Президент США Дональд Трамп може піти на угоду з президентом РФ Володимиром Путіним, якщо Україна не запропонує свій план.

Про це в інтерв'ю ТСН.Тиждень сказав політтехнолог Тарас Березовець.

За його словами, пропозиції про зняття антиросійських санкцій та "забуття" Криму лунали від російських лобістів у Штатах ще з літа 2016 року. І так звана big deal (велика угода) між Путіним і Трампом ледь не відбулася.

Фото: ТСН.ua
З відставкою радника президента з питань нацбезпеки Майкла Флінна, російські позиції у США похитнулися. На заміну Флінну прийшов Макмастер, який вважає, що з Росією треба розмовляти лише з позиції сили, не йдучи на жодні компроміси.

Відтак ризик такої великої угоди між Штатами і Росією знизився, проте не зник остаточно. Наразі, зазначає Березовець, у Білому домі чекають пропозицій від української влади.

"Реально чекають, що Порошенко приїде і привезе їм оборудку. В чому полягатимуть пункти цієї угоди, насправді ніхто не знає, навіть у США. Це сира ідея. Але якщо цієї пропозиції не буде... Як правило, їхній зовнішньополітичний курс формується протягом шести місяців. Це означає, якщо Україна нічого не запропонує, десь до липня у Трампа будуть вже зовсім інші плани. І не факт, що наші інтереси будуть враховуватися", - заявив політтехнолог.

Березовець також запропонував ідею - доволі непопулярну - як Україна могла би зацікавити США стати на її сторону. Дивіться більше у сюжеті Сергія Швеця у випуску ТСН.Тиждень на каналі 1+1 в неділю о 19:30.

Повʼязані теми:

Наступна публікація