У США опублікували лист, яким Трамп запрошував Зеленського до Білого дому

У США опублікували лист, яким Трамп запрошував Зеленського до Білого дому

Фото: Associated Press

Лист був надісланий наприкінці травня.

У Конгресі оприлюднили лист, який президент США Дональд Трамп надіслав президенту України Володимиру Зеленському 29 травня 2019 року із запрошенням до Білого дому у Вашингтоні.

Про це повідомляє видання The Daily Beast, яке отримало копію листа від високопоставленого помічника одного з конгресменів.

“У той час, коли Ви (пане Зеленський — ред.) готуєтеся зіштовхнутися з викликами в Україні, знайте, що американський народ Вас підтримує та готовий допомогти Україні реалізувати весь її потенціал. Аби підтвердити свої зобов'язання, я хочу Вас запросити на зустріч зі мною у Білому домі у Вашингтоні якнайшвидше, як тільки зможемо знайти зручний час для обох сторін”, - написав Трамп у листі.

Також у листі президент США наголосив на тому, що Вашингтон і Київ є непохитними партнерами, які співпрацюють для реалізації спільного бачення, а саме, стабільної, процвітаючої і демократичної України, та інтегрованої до євроатлантичної спільноти.

За словами Трампа, партнерство між двома країнами ґрунтується на ідеї, що вільні громадяни повинні мати можливість здійснювати свої демократичні права, вибирати свою долю й жити в мирі.

Глава Білого дому також заявив, що успіх України є тріумфальним прикладом для демократії над відроджуваним деспотизмом та що Сполучені Штати непохитно підтримують суверенітет і територіальну цілісність України.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп зустрінеться із президентом Володимиром Зеленським у Білому домі, але точні терміни не були вказані. 

"Він [Зеленський], ймовірно, приїде [до Білого дому]", - сказав Трамп, відповідаючи на питання про те, чи запросить він Зеленського до Білого дому.

Свідка скандальної розмови Трампа і Зеленського заслухали у Конгресі

Свідка скандальної розмови Трампа і Зеленського заслухали у Конгресі

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація