У США переконані, що РФ хоче насильством вирвати поступки у рамках Мінських домовленостей

У США переконані, що РФ хоче насильством вирвати поступки у рамках Мінських домовленостей

Фото: Reuters

Але бойові дії ще більше ускладнюють досягнення політичного прогресу за Мінськими домовленостями. 

РФ вдається до навмисної тактики загострення бойових дій та насильства на Сході України з метою посилення переговорних позицій та отримання поступок на свою користь.

Про це заявив під час засідання Постійної ради ОБСЄ представник США при ОБСЄ посол Деніел Байєр, пише Укрінформ.

"Росія загострила напруженість на лінії зіткнення в спробі вирвати силою поступки з боку України", - наголосив представник Сполучених Штатів. Натомість, підкреслив він, бойові дії ще більше ускладнюють досягнення політичного прогресу за Мінськими домовленостями.

"Якщо Росія дійсно хоче досягти угоди про умови проведення місцевих виборів, про амністію, про особливий статус, а також у питаннях децентралізації, шлях для цього дуже ясний: потрібно припинити атакувати українські сили, вивести важке озброєння та надати повний доступ спостерігачам СММ по всій території України, в тому числі в прикордонному регіоні з Росією", - зауважив Байєр.

Представник США наголосив: комбіновані російсько-сепаратистських сили продовжують порушувати режим припинення вогню, і відповідальність за це несе безпосередньо російське керівництво.

Нагадаємо, що раніше переговори в Мінську міністрів закордонних справ "нормандського формату" щодо врегулювання ситуації на Донбасі не дали ніяких конкретних результатів.

Про це зявив голова МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр.

Учасники зустрічі і близько не дійшли політичної домовленості, що передбачала б, зокрема, місцеві вибори на окупованих територіях. Але, додав він, усе ще є сподівання на поступ у виконанні Мінських домовленостей.

Міністри закордонних справ України, Росії, Франції та Німеччини домовлялися про мир на Донбасі

Міністри закордонних справ України, Росії, Франції та Німеччини домовлялися про мир на Донбасі

Повʼязані теми:

Наступна публікація