У США помер співавтор скандального плану Артеменка по Криму і Донбасу

У США помер співавтор скандального плану Артеменка по Криму і Донбасу

У США помер співавтор скандального плану Артеменка по Криму і Донбасу

Фото: facebook.com/Андрій Артеменко

Депутат назвав причиною смерті Алекса Оронова "втручання в його життя американських журналістів".

У США за нез'ясованих обставин помер бізнесмен Алекс Оронов, якого називають співавтором скандального плану по Криму і Донбасу українського нардепа Андрія Артеменка.

Про це пише британське видання The Independent, а також сам Артеменко на своїй сторінці в Facebook.

Наголошується, що Алекс Оронов допомагав налагоджувати зв'язки між російськими офіційними особами і президентом США Дональдом Трампом через адвоката Майкла Коена, а також "розробляв план повернення анексованого Криму".

Артеменко пише, що Оронов був громадянином США, але останні 20 років віддав Україні, створивши сільськогосподарський холдинг - Баришівську зернову компанію, яка після залучення шведських інвестицій була перейменована в Grain Alliance.

Депутат зазначив, що Оронов був родичем особистого адвоката Трампа Майкла Коена, і саме Оронов допоміг організувати зустріч Артеменка із цим адвокатом. Український депутат в інтерв'ю The New York Times розповів про це і з тих пір його життя "перетворилася на пекло".

"Помер він не від старості, не від хвороби, не від нещасного випадку, а від втручання американських журналістів в його життя! (...) Його серце не витримало! Він помер! Від перенапруження, від нервів, від несправедливості, від образи, від підозри, від горя непорозуміння!", - заявив Артеменко.

Раніше відома газета The New York Times повідомила, що за тиждень до того як Майкл Флінн пішов з посади радника президента США з національної безпеки, в його офіс був доставлений пакет з пропозиціями про те, як глава Білого дому Дональд Трамп міг би зняти санкції з Росії. В цьому "мирному плані" пропонується здати Крим в оренду Росії. За інформацією видання, у складанні документа брав участь депутат Верховної Ради України Андрій Артеменко, член фракції Радикальної партії. У плані, зокрема, містяться вимоги про виведення всіх російських військ зі сходу України. Українським виборцям також запропоновано на референдумі вирішити, чи слід здати Росії Крим в оренду строком на 50 або 100 років. Посол України в США Валерій Чалий заявив, що український нардеп Андрій Артеменко не уповноважений представляти якісь альтернативні мирні плани від імені України.

Радикальна партія виключила Артеменка зі своїх лав та закликала здати мандат. Сам нардеп запевняє, що представники США самі до нього звернулися. Прокуратура Автономної республіки Крим склала підозру на народного депутата Андрія Артеменка з ст. 111 ч.1 Кримінального кодексу України – державна зрада.

Варіант "порятунку": реакція політиків та Кремля на скандальний план Артеменка

Варіант "порятунку": реакція політиків та Кремля на скандальний план Артеменка

Повʼязані теми:

Наступна публікація