У The New York Times відмовились перемальовувати мапу зі "спірним" Кримом

У The New York Times відмовились перемальовувати мапу зі "спірним" Кримом

Один із авторів статті заявив, що видання використовує таке оформлення для всіх карт зі "спірними територіями".

Незважаючи на критику МЗС України, The New York Times не буде змінювати карту, на якій окупований Росією Крим позначений як "спірна територія".

Про це журналіст видання Іван Нечепуренко заявив російському РБК.

"Такий самий спосіб оформлення мап використовується газетою для всіх спірних територій. Наприклад, для Голанських висот (оспорюються Ізраїлем і Сирією – прим.ред.) або для Кашміру (оспорюється Індією і Пакистаном – прим.ред.)", - зазначив він.

За словами Нечепуренка, видання не буде перемальовувати мапу.

Нагадаємо, The New York Times опублікувала статтю про будівництво Керченського мосту в Криму. У статті була опублікована мапа, на якій півострів вказується як "спірна територія" і при цьому зображений у кольорах Росії.

МЗС України повідомило про намір звернутися до New York Times з вимогою виправити помилку в своїй публікації. "Крим не є "спірною" територією. Це тимчасово окупована територія України. Окупант відомий - РФ. Звернемося до New York Times. Помилки повинні бути виправлені", - написала в Twitter речниця МЗС України Мар'яна Беца.

Автор статті Іван Нечепуренко повідомив, що він не має стосунку до опублікованої мапи і з ним не узгоджували її публікацію. "Ми побачили цю карту так само, як і ви", — сказав він.

Повʼязані теми:

Наступна публікація