У Трампа відповіли на запитання, чи випробовує його Росія своїми діями в Україні

У Трампа відповіли на запитання, чи випробовує його Росія своїми діями в Україні

Фото: Reuters

Президент США знає про ситуацію на сході України.

Речник Білого дому Шон Спайсер запевнив, що президент США Дональд Трамп поінформований щодо ситуації на сході України.

Так Спайсер відповів на запитання, чи вважає Трамп, що Росія випробовує його своїми діями в Україні, передає Голос Америки.

"Президента постійно інформують про те, що відбувається в Україні, представники Ради національної безпеки США, вся наша команда, яка займається національною безпекою. Надалі ми матимемо повідомлення на цю тему", - відповів речник адміністрації Трампа.

Нагадаємо, бойовики з 29 січня активно обстрілюють українські позиції біля Авдіївки, а також житлові квартали і не погоджуються на встановлення перемир'я.

30 січня терористи знищили останню лінію постачання, яка живила електрикою Авдіївський коксохімічний завод. Завод забезпечував місто теплом, водою і електроенергією. У зв'язку з цим, в місті було оголошено надзвичайний стан. ДСНС терміново перекинула в Авдіївку додаткові технічні засоби: потужні генератори, теплові пушки, великі намети, буржуйки, кухні, воду і продукти харчування.

Крім того, робота 14 дошкільних та загальноосвітніх закладів була тимчасово призупинена. 1 лютого розпочинається добровільна евакуація людей.

Рада Безпеки ООН після обговорення загострення ситуації на сході України, в тому числі, - і в Авдіївці, прийняла заяву для преси, запропоновану українською стороною. Радбез висловив повну підтримку суверенітету й територіальній цілісності України та наголосив на необхідності суворого дотримання резолюції 2202 (2015), яка затвердила "Пакет заходів з імплементації Мінських угод". Також члени Радбезу закликали до негайного поновлення режиму припинення вогню. 

У Авдіївці розпочали евакуацію та розгорнули 11 пунктів обігріву

У Авдіївці розпочали евакуацію та розгорнули 11 пунктів обігріву

Повʼязані теми:

Наступна публікація