У Європарламенті заспокоїли, що угода про асоціацію не заморожена

У Європарламенті заспокоїли, що угода про асоціацію не заморожена

Євродепутат попросила українців не вірити чуткам про призупинення асоціації з ЄС / Фото: AFP

Євродепутат Ребекка Хармс виступила у Штабі опозиції на Майдані Незалежності.

Угода про асоціацію з Євросоюзом не заморожена.

Про це заявила президент Партії зелених у Європарламенті Ребекка Хармс, виступаючи у неділю, 15 грудня, у Штабі опозиції, який розташувався в Будинку профспілок на Майдані Незалежності у Києві.

"Якщо ви десь чуєте, що угода про асоціацію призупинена, не вірте цьому. Переговори щодо асоціації не заморожені. Вона у тому ж статусі, як і після Вільнюського саміту", - запевнила Хармс.

Євродепутат зауважила, що рішення ЄС, які приймалися до Вільнюського саміту є тими ж самими, які приймаються й після саміту.

"Евросоюз хоче асоціації", - наголосила Хармс.

При цьому вона зауважила, що рішення щодо асоціації має приймати український народ. Особливо ясно це стало, коли українці масово вийшли на Євромайдан після звістки від Кабміну про призупинення євроінтеграції України.

"Як члени Європарламенту, ми горді тим, що можемо приєднатися до людей, які мітингують в Києві, бо відчуваємо ці сильні відчуття, спрямовані на підтримку демократії", - сказала Хармс.

Нагадаємо, що раніше сьогодні єврокомісар Штефан Фюле на своїй сторінці у Twitter повідомив, що ЄС призупиняє роботу з Україною щодо угоди про асоціацію.

"Слова та дії президента й уряду щодо угоди про асоціацію розходяться все глибше й глибше. Їхні аргументи не мають жодного зв'язку з реальністю", - написав він.

Повʼязані теми:

Наступна публікація