У Європарламенті звинуватили польський уряд у "путінізації" європейської політики

У Європарламенті звинуватили польський уряд у "путінізації" європейської політики

Польське населення обурене останніми рішеннями керівництва країни / Фото: Reuters

Голова Європарламенту Мартін Шульц засудив політику польського уряду.

Польський уряд, який наразі сформований консервативною партією "Право і справедливість", веде політичну лінію за російським зразком.

Про це заявив голова Європарламенту Мартін Шульц в інтерв'ю  виданню Frankfurter Allgemeinen Sonntagszeitung, цитує Deutsche Welle.

"Польський уряд вважає свою перемогу на виборах мандатом, який дозволяє підпорядкувати добробут держави переможній партії, з огляду як змісту політики, так і кадрів. Це путінський підхід до демократії, небезпечна путінізація європейської політики", - пояснив  Шульц.

Голова Європарламенту переконаний, що така політика польського уряду суперечить фундаментальним європейським цінностям, про що чітко заявляє "весь демократичний спектр від лівих до правих".

Окрім Шульца паралелі між Польщею та Росією провела також колишня єврокомісар з питань юстицію Вівіан Редінг, яка наразі є депутаткою Європарламенту.

"Атака на верховенство права завжди починається з атаки на Конституційний суд. Після цього настає черга медіа, а потім суспільної та приватної сфер. Це логіка Путіна-Орбана-Качинського", - переконана політик.

Слід зауважити, що 19 січня Європарламент має розглянути ситуацію, що склалася у Польщі.

Нагадаємо, що стурбованість ЄС викликало підписання президентом Польщі Анджеєм Дудою закону про посилення контролю за державними ЗМІ, згідно із  яким очільників державних радіо і телебачення буде призначати і звільняти міністр фінансів.

Такий закон викликав хвилю протестів по всій країні та за її межами, а європейська спільнота його категорично засудила.  

Повʼязані теми:

Наступна публікація