У Європі пояснили, чому побоюються відставки Яценюка

У Європі пояснили, чому побоюються відставки Яценюка

У Європі пояснили, чому побоюються відставки Яценюка

Thumbnail for "14_ЄС_парламент"

У Раді Європи закликають сформувати якомога швидше новий уряд та закінчити важливі реформи

У Раді Європи занепокоїлись через політичну ситуацію в Україні у зв'язку із відставкою прем'єр-міністра Арсенія Яценюка. Про це йдеться в сюжеті ТСН. Ранок.

Зазначається, чиновники побоюються, що відставка Яценюка спровокує нестабільність. Тож у Раді Європи підганяють Україну із створенням нового уряду.

"Новий уряд треба сформувати якнайшвидше і прискорити процес реформ", - зазначив голова Ради Європи Турб'єрн Ягланд.

Основними реформами в Україні мають стати судова та пенітенціарна. Втім, у Раді Європи також наголошують на необхідності завершення процесу децентралізації. Такі вимоги до нового уряду озвучили не лише в Євросоюзі, а й в США.

Нагадаємо, у Вашингтоні занепокоєні через урядову кризу в Україні. Про це заявили речник Білого дому та представник Державного департаменту США. Ситуацію в Україні вони назвали визначальною для країни, і наголосили, що в американців вона викликає велике занепокоєння. Передати повноваження Яценюка наступнику закликають спокійно. А від нового Кабміну очікують реформ.

Раніше, віце-президент Сполучених Штатів Америки Джозеф Байден подякував прем'єр-міністру України Арсенію Яценюку за партнерство зі США в історичний для України час. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація