У Євросоюзі домовилися про впровадження безвізового режиму з Україною

У Євросоюзі домовилися про впровадження безвізового режиму з Україною

Фото: Reuters

У Брюсселі завершилися міжінституційні переговори.

У Євросоюзі завершилися міжінституційні переговори щодо надання безвізового режиму Україні.

Переговори між собою проводили Європейський парламент, Рада ЄС та Єврокомісія, їхніми підсумками стало рішення запровадити безвіз для громадян України. Про це повідомляє мальтійське головування в ЄС, представник якого брав участь у зустрічі.

У повідомленні йдеться, що у четвер це рішення буде підтверджено на Комітеті постійних представників країн-членів ЄС (COREPER).

Журналіст "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк повідомив, що вже 2 березня посли ЄС схвалять безвізовий режим для громадян України. Другий тур затвердження може відбутися у травні.

Відповідно до процедури, це рішення має ще ухвалити Комітет Європарламенту з питань громадянських свобод. Після цього голосування щодо безвізу відбудеться на засіданні Європарламенту, потім Рада ЄС має його затвердити. Свої підписи під документом повинні поставити президент Європарламенту та представники Ради. Документ має бути оприлюднений в Офіційному журналі ЄС і набуде чинності через 20 днів після цього, передає УНІАН.

Нагадаємо, 14 лютого Європарламент затвердив механізм тимчасового призупинення безвізу.

Також 2 лютого Європарламент проголосував за введення безвізового режиму з Грузією. Своєю чергою, 22 лютого посли Європейського Союзу затвердили механізм призупинення безвізу з Грузією

Зазначимо, Комітет Європейського парламенту з громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ схвалив угоду щодо надання громадянам Грузії безвізового доступу до Шенгенської зони ще 12 січня.

Переговори щодо надання Україні безвізового режиму починають Європарламент, Єврокомісія і Рада ЄС

Переговори щодо надання Україні безвізового режиму починають Європарламент, Єврокомісія і Рада ЄС

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація