У залі суду над Корбаном пролилася кров і знепритомнів правоохоронець

У залі суду над Корбаном пролилася кров і знепритомнів правоохоронець

Із зали суду винесли правоохоронця

Ніч у Печерському райсуді столиці обіцяє бути безсонною.

Засідання у справі про обрання запобіжного заходу для затриманого лідера партії "Укроп" Геннадія Корбана поновилося в ніч проти п'ятниці. Суддя дала для вивчення адвокатам матеріали обвинувачення та виділила на це три години, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Протягом дня в залі суду сталося кілька інцидентів. Спершу присутні виявили в залі оператора російського телеканалу НТВ. Його правоохоронці забрали до райвідділу міліції для встановлення особи та перевірки підозр народних депутатів, що чоловік може бути шпигуном.

Через задуху в набитій людьми невеличкій залі суду вдень зле стало одному з міліціонерів. Він знепритомнів.

Згодом у тисняві хтось зачепив обладнання однієї зі знімальних телевізійних груп. Те впало просто на кореспондентку. Важка техніка розбила журналістці голову та пальці руки. Закривавлену дівчину забрали із зали суду медики швидкої допомоги.

Увечері через задуху та напруження погано стало одній з адвокатів Корбана. Вона була змушена вийти із зали подихати свіжим повітрям.

Ніч у Печерському суді обіцяє бути безсонною

Ніч у Печерському суді обіцяє бути безсонною

Вперше Геннадія Корбана затримали у суботу, 31 жовтня, близько 8-ї ранку – про це повідомляв народний депутат Борис Філатов. За словами депутата, Корбана схопили бійці "Альфи" при цьому не висунувши жодних обвинувачень. Крім того, масштабні обшуки пройшли у офісах та будинках "укропівців", зокрема у офісі народного депутата Бориса Філатова.

СБУ та ГПУ у спільній заявіповідомили, що "вивчають причетність Корбана до керівництва організованою злочинною організацією". Нібито СБУ викрила розтрати грошей благочинного фонду, який збирав допомогу для бійців АТО. І це СБУ називає лише одним з епізодів обвинувачення.

Як стало відомо ТСН,ухвалу на обшук видав суддя районного суду Чернігова. Такий документ вручили одному із дніпропетровських підприємців, до якого вдерлися з обшуком. Начебто "Фонд оборони країни" перевів 17 мільйонів фіктивним фірмам.

Адвокат Геннадія Корбана Ігор Головко заявив, що процедурні дії силовиків щодо голови УКРОПу є викраденням, оскільки його не повідомили про те, у чому звинувачують, не дали повідомити родичів та скористатися послугами адвокатів. Натомість в СБУ називають такі заяви брехнею, відзначаючи, що Корбана затримали в рамках розслідування кримінального провадження.

Корбана доправили до Києва, де утримували у слідчому ізоляторі СБУ. У понеділок, 2 листопада, Геннадія Корбана доправили до Новозаводського суду Чернігова, де мали обрати запобіжний захід політику. Багатогодинне засідання закінчилось госпіталізацією затриманого.

На ранок 3 листопада політика мали звільнити за закінченням строку попереднього утримання без висунення обвинувачень, однак співробітники Служби безпеки України схопили та вивезли лідера партії "УКРОП" Геннадія Корбана з Новозаводського суду у Чернігові. Пізніше прокуратура пояснила, що має нові обвинувачення для політика – вони, за даними адвокатів, пов'язані із виборами у Дніпропетровську.

4 листопада Печерський суд столиці розглянув скаргуадвокатів Корбана на його повторне затримання. Судді ухвалили рішення перенести засідання на 5 листопада, а також  привести до судової зали самого затриманого. Тим часом прокурора Олександра Голінченка спіймали на спробі потайки вручити Корбану підозру – журналісти зафіксували факт надсилання такого смс-повідомлення. Через такі дії прокурора у залі почалася бійка.

Засіданню передував вранішній візит до Печерського суду заступника Генпрокурора Юрія Столярчука та прокурора Печерського району Ігоря Демідова. Хоча чиновники приїхали за годину до початку роботи установи, голова суду Руслан Козлов вже був на місці. Свої дії Столярчук коментувати відмовився. Крім того, вже під час розгляду справи у суді до СІЗО СБУ, де перебував на той момент Геннадій Корбан приїхав слідчий Микола Макеєв, який брав участь у затриманні політика в Дніпропетровську.

Кореспондент ТСН Дмитро Фурдак

Повʼязані теми:

Наступна публікація