У Запоріжжі активісти закидали прокуратуру яйцями і камінням

У Запоріжжі активісти закидали прокуратуру яйцями і камінням

Пікетували прокуратуру більше сотні активістів місцевої "Самооборони" та "Правого сектора" / Фото: zp.depo.ua

Пікетували прокуратуру "Правий сектор" і "Самооборона".

У Запоріжжі під час пікету обласну прокуратуру закидали яйцями і камінням, пошкодивши при цьому тризуб на будівлі та вікна.

Про це пише "Інтерфакс-Україна".

Пікетували прокуратуру більше сотні активістів місцевої "Самооборони" та "Правого сектора". Вони вимагали відставки прокурора області Олександра Шацького, який, на їхню думку, перешкоджає відкриттю справи проти місцевого жителя Валер'яна Горбачова.

Горбачов – місцевий активіст, який кілька тижнів тому звернувся до правоохоронців із листом, у якому звинувачував керівників Запорізької ОДА в корупції.

Як повідомило "Українській правді" джерело у правоохоронних органах, Горбатюк виступив зі звинуваченнями проти заступника голови Запорізької ОДА, екс-генерала Бриля. Кілька тижнів тому, авто Горбачова зупинили члени місцевої Самооборони та "Правого сектора" і начебто вилучили у нього наркотики, пістолет і сепаратистські листівки. Помічник генпрокурора Владислав Куценко заявив УП, що "самооборонці" та члени ПС зупинили Горбачова "без виклику правоохоронців і побили його". "У автівці Горбачова вилучили начебто сепаратистські листівки із закликом до створення Запорізької народної республіки, речовину схожу на наркотики, зброю.

Після цього вони викликали міліцію. Міліція побачила побитого Горбачова. Було порушено кримінальне провадження за цим фактом. Почалася перевірка", - розповів Куценко. "Але слідчі дії показують, що і зброю, і наркотики, і листівки підкинули. У ГПУ у т. ч. розглядають версію, що так звані активісти "Самооборони" могли бути найняті посадовцями, яких звинуватив Горбачов у корупції", - додав він.

Куценко розповів, що Горбачов зараз госпіталізований, а щодо тих, хто його зупинив і побив, можуть відкрити кримінальні справи.

Нагадаємо, що у Запоріжжі закидали яйцями та "люстрували" сміттям затятого екс-регіонала

Очільник місцевого Фонду держмайна Павло Матвієнко раніше обіймав посаду голови Запорізької облради та був одним з найактивніших представників Партії регіонів.

Чиновника помітили на засіданні кадрової комісії облради. Спочатку його закидали яйцями, а потім силою вивели з приміщення й закинули у контейнер зі сміттям.

Повʼязані теми:

Наступна публікація