У затриманих на "Драгобраті" членів "Правого сектору" знайшли 160 тисяч рублів - Москаль

У затриманих на "Драгобраті" членів "Правого сектору" знайшли 160 тисяч рублів - Москаль

В учасників бійки на "драгобраті" виявлено 160 тисяч російських рублів / Фото: Getty Images

Також на місці події були виявлені гільзи від бойових пістолетів Макарова і Стечкіна.

У затриманих представників "Правого сектору", яких підозрюють у бійці на гірськолижному курорті "Драгобрат", виявлено 160 тисяч російських рублів. Про це заявляє очільник Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль.

За його словами, жодного сепаратизму – ні побутового, ні будь-якого іншого з боку персоналу турбази не було.

"Спроби виправдати представниками Правого сектору п'яний дебош на гірськолижному курорті "Драгобрат" тим, що власники та персонал турбази – мешканці міста Красноармійськ Донецької області, є відвертою брехнею. У Красноармійську дійсно є "Хата магната", однак до турбази на "Драгобраті" вона не має жодного відношення, це абсолютно різні заклади, які просто мають одну назву", - цитує Москаля його прес-служба.

"Люди, залякані п'яними чоловіками в камуфляжі, під дулами пістолетів змушені були співати колядки і гімн України, після чого були ще й побиті", - зазначає він.

Москаль повідомив, що на місці події були виявлені гільзи від бойових пістолетів Макарова і Стечкіна, яких вилучили у представників "Правого сектора". Крім того, у них виявлено 160 тисяч російських рублів, походження яких невідоме.

"Виникає питання – яким чином гроші країни-агресора потрапили до організації правого спрямування, невже Правий сектор отримує зарплату в російських рублях?", - заявив Москаль.

"Якщо в затриманих дійсно є заслуги перед Україною, вони будуть враховані судом при винесенні вироку" - сказав Москаль.

10 січня вранці п'ятеро чоловіків у камуфляжі влаштували бійку з застосуванням зброї. Пізніше керівництво ДУК "Правий сектор" підтвердило, що затримані – їхні бійці. Конфлікт, за заявою "ПС", міг статися на побутовому ґрунті. Москаль згодом назвав всіх учасників кривавої бійки

Суд заарештував на два місяці двох учасників сутички.

Бійці «Правого сектору» причетні до бійки на курорті Драгобрат

Бійці «Правого сектору» причетні до бійки на курорті Драгобрат

Повʼязані теми:

Наступна публікація