У Зеленського хочуть ліквідувати Мінінформполітики

У Зеленського хочуть ліквідувати Мінінформполітики

Фото: Сайт президента України

Також там планують об’єднати Нацраду з ТБ та Держкомтелерадіо.

Команда президента України Володимира Зеленського планує ліквідувати Міністерство інформаційної політики, а також об’єднати Нацраду з питань ТБ і радіомовлення та Державний комітет ТБ і радіомовлення.

Про це під час експертної зустрічі "Деолігархізація медіа: як забезпечити незалежність ЗМІ від їхніх власників?" розповів радник Зеленського та кандидат у нардепи від "Слуги народу" Микита Потураєв, передає "Детектор медіа".

"МІП ми плануємо перезавантажити у нуль", – зазначив він.

Окрім цього, планується об’єднання двох органів – Нацради з питань ТБ та Держкомтелерадіо.

"У нас є ідея об'єднання Держкомтелерадіо та Нацради. Тому що в Держкомтелерадіо мало господарських функцій. Треба зміцнити в тому числі і фінансово, особовий склад. Також ми маємо забезпечити незалежність регулятора", – підкреслив Потураєв.

Він також заявив, що новостворений орган повинен мати більше повноважень. На запитання, як команда Зеленського планує це провести, Потураєв відповів, що "шляхом змін до Конституції".

Нагадаємо, 4 травня, голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко написав заяву про звільнення. За його словами, причиною такого рішення є два фактори - втома і пропозиція перейти на іншу роботу. На посаду члена Нацради було призначено Володимира Горковенка.

24 травня президент України Володимир Зеленський указом №323 звільнив призначеного Петром Порошенком голову Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Володимира Горковенка.

Планове засідання Нацради з питань ТБ і радіо не відбулося через раптову заміну в її складі

Планове засідання Нацради з питань ТБ і радіо не відбулося через раптову заміну в її складі

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація