У Зеленського підтвердили дату "нормандської" зустрічі

У Зеленського підтвердили дату "нормандської" зустрічі

Фото: Сайт президента України

Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Еммануелем Макроном.

Зустріч лідерів України, Німеччини, Франції та Росії у "нормандському форматі" відбудеться 9 грудня.

Це підтвердила пресслужба українського президента.

Зазначається, що Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом Французької Республіки Еммануелем Макроном.

"Лідери України та Франції скоординували підготовку змістовного наповнення зустрічі на найвищому рівні. Володимир Зеленський поінформував французького президента про актуальну безпекову ситуацію на Донбасі. Еммануель Макрон підкреслив, що Україна може й надалі розраховувати на підтримку Франції в усіх питаннях. Сторони також обговорили економічну співпрацю двох країн і домовилися продовжити двосторонній діалог під час офіційного візиту президента Французької Республіки до України", - розповіли в пресслужбі про телефонну розмову двох президентів.

Раніше про зустріч повідомили в адміністрації президента Франції, канцлерка Німеччини Ангела Меркель підтвердила участь.

Як повідомлялося, у Мінську на переговорах учасників Тристоронньої контактної групи із врегулювання ситуації на Донбасі було знято усі перешкоди на шляху до зустрічі лідерів країн "нормандського формату".

"Розведення сил та засобів в районі н.п. Золоте, Петрівське та Станиця Луганська стало останніми кроками в цьому напрямку", - зазначила прес-секретар представника України у ТКГ Леоніда Кучми Дарка Оліфер. 

16 вересня президент України Володимир Зеленський назвав основні три питання, які будуть обговорюватися на саміті – звільнення полонених за принципом "всіх на всіх", розведення військ по всій лінії фронту, а також умови проведення місцевих виборів на окупованих територіях.

ТСН.ua розповідає деталі кожного із цих пунктів та можливі перспективи цих домовленостей.

Пристайко розповів про план "Б", якщо нормандський і мінський формати не будуть дієвими

Пристайко розповів про план "Б", якщо нормандський і мінський формати не будуть дієвими
Стаття з добірки новин:
Зустріч "нормандської четвірки"
Наступна публікація