У Зеленського погодилися розглянути "формулу Штайнмаєра" ще у липні - Новое Время

У Зеленського погодилися розглянути "формулу Штайнмаєра" ще у липні - Новое Время

Фото: УНІАН

Про це домовилися під час зустрічі "нормандської четвірки" на рівні дипломатичних радників.

Керівництво України погодилося розглянути так звану "формулу Штайнмаєра" ще у липні під час консультацій на рівні дипломатичних радників лідерів країн "нормандської четвірки".

Відповідного листа за підписом керівника Офісу президента Андрія Богдана, адресованого представнику України в Тристоронній контактній групі Леоніду Кучмі, оприлюднило видання Новое Время.

У листі йдеться, що 12 липня у Парижі відбулися консультації дипломатичних радників лідерів України, Німеччини, Російської Федерації та Франції. У сторони зобов'язалися підготувати правові рамки щодо "особливого статусу Донбасу", включаючи так звану "формулу Штайнмаєра".

"Відкриті питання, які повинні бути розглянуті, включають: т. зв. „особливий статус“ (особливий порядок місцевого самоврядування), включаючи так звану формулу Штайнмаєра; амністію та місцеві вибори", — йдеться у додатку.

Фото: Новое время
Фото: Новое время
Фото: Новое время

Нагадаємо, 1 жовтня учасники Тристоронньої контактної групи (ТКГ) з урегулювання на Донбасі погодили так звану "формулу Штайнмаєра", яка була запропонована у 2015 році тодішнім главою МЗС Німеччини, нинішнім президентом ФРН Франком-Вальтером Штайнмаєром.

Президент України Володимир Зеленський скликав терміновий брифінг, на якому пояснив, що тимчасовий закон про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей, відомий, як закон про особливий статус Донбасу, почне діяти на постійній основі за умови, коли на цій території відбудуться місцеві вибори, проведені згідно з Конституцією та законодавством України. Ще однією умовою є публікація звіту ОБСЄ, що вибори відбулися за стандартами ОБСЄ та міжнародними стандартами демократичних виборів.

Увечері 1 та 2 жовтня у Києві та великих містах відбулися акції протесту. Вони мали на меті висловити незгоду з імплементацією "формули Штайнмаєра". Детальніше про те, що таке "формула Штайнмаєра" та як на її погодження відреагували в Україні та світі читайте за посиланням.

У Кремлі вважають, що Україна нібито вигадує нові перепони, аби не виконувати "формулу Штайнмаєра"

У Кремлі вважають, що Україна нібито вигадує нові перепони, аби не виконувати "формулу Штайнмаєра"

 

 

Стаття з добірки новин:
Відставка Богдана
Наступна публікація