Суспільне і Зеленський не домовилися про дебати в студії. Кандидат кличе Порошенка 19-го на стадіон

Суспільне і Зеленський не домовилися про дебати в студії. Кандидат кличе Порошенка 19-го на стадіон

Фото: Associated Press

Зеленський запропонував оплатити частину оренди стадіону зі свого передвиборчого фонду.

Сьогодні, 8 квітня, на "Суспільному" відбулася нарада з приводу дебатів. За законом вони мають відбутися 19 квітня. В обох штабах заявляють, що до публічної дискусії готові, йдеться у ТСН.16:45.

У приміщення Національної суспільної телерадіокомпанії України прийшли представники команди Зеленського. Представників штабу Порошенка не запрошували.

НТКУ готова провести теледебати, якщо ЦВК дасть їм команду

НТКУ готова провести теледебати, якщо ЦВК дасть їм команду

У Зеленського запропонували провести дебати 19 квітня о 19:00 на "Олімпійському" і наполовину профінансувати їх організацію, як про це раніше повідомляли у штабі його опонента.  "Ми сьогодні були в НСТУ і обговорювали ці питання. Насправді, були пропозиції з нашого боку, але поки що відповіді від опонентів ми не отримали. Було озвучено, щоб проводити 19 квітня на стадіоні, і щоб не навантажувати бюджет своїми "забаганками", давайте проводити за рахунок виборчих фондів кандидатів", - повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" радник штабу Зеленського Дмитро Разумков. 

Позиція представників НСТУ залишилася незмінною: дебати мають провести за законом, у студії телецентру з модератором, якого визначить мовник. "Ми проведемо дебати тут, якщо не змінять постанови. Якщо змінять – ми готові робити це будь-де", - заявив керівник "Суспільного" Зураб Аласанія.

НСТУ готові провести дебати, якщо дасть команду ЦВК, - 19 квітня у проміжку між 19:00 і 22:00, як цього вимагає закон.

Нагадаємо, 3 квітня кандидат у президенти, Володимир Зеленський викликав чинного президента Петра Порошенка на дебати на НСК "Олімпійський". У ніч проти 4 квітня Петро Порошенко заявив, що готовий дебатувати на стадіоні зі своїм суперником у другому турі виборів.

Голова правління "Суспільного" Зураб Аласанія назвав орієнтовану вартість дебатів між кандидатами на "Олімпійському" – 6 мільйонів доларів. У штабі Петра Порошенка наполягають на зустрічі з Володимиром Зеленським 14 квітня, адже вважають, що проводити дебати 19 квітня занадто пізно. 

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація