"У Зеленського є тиждень, щоб звільнити Стерненка": прихильники активіста анонсували нову акцію

Мітинги триватимуть, доки Стерненко та інші політв'язні не вийдуть на волю.

Організатори мітингів на підтримку ув'язненого активіста Сергія Стерненка заявили, що наступна акція відбудеться 9 березня на Майдані Незалежності, бо у Будівлі профспілок заплановано проведення з'їзду суддів.

Про це у суботу, 27 лютого, повідомляє УНІАН.

Активісти заявили, що протестуватимуть безстроково, але це не означає, що вони "будуть жити на вулиці". Вони мають намір виходити на акції протесту регулярно, доки в державі не буде встановлена цивілізована системи правосуддя.

Також акції протесту триватимуть, доки Стерненко та інші політв'язні не вийдуть на волю.

Акція у Києві завершилася близько 15.00 під Офісом генерального прокурора України під вимоги мітингувальників відставки генпрокурора Ірини Венедіктової та звільнення Стерненка. Прихильники Стерненка очікують, що його звільнять через тиждень, поінформував "Інтерфакс-Україна".

"Вимоги учасників акції: по-перше, негайно звільнити Стерненка, друге – відновити судову систему і перезапустити Вищу раду правосуддя, третє – обрати нових членів судових органів шляхом обрання на чесному конкурсі. У Зеленського є тиждень, щоб звільнити Стерненка. Ми закликаємо всіх прийти. 9 березня оголошуємо акцію безстроковою", йдеться  у спільній заяві організаторів акції, друзів Стерненка і адвокатів, яку зачитали перед присутніми на мітингу під Офісом президента.

За інформацією відділу комунікації поліції Києва, під час акції у столиці порушень правопорядку не зафіксовано.

"Дякуємо громадянам за дотримання чинного законодавства під час мирної акції на Банковій у центрі столиці, а також поліцейським, нацгвардійцям та рятувальникам, які охороняють публічну безпеку на місці. Конституція України гарантує право на акції та зібрання. Правоохоронці готові забезпечувати правопорядок під час мирних протестів на території всієї України", - йдеться у повідомленні пресслужби МВС України у Facebook.

Нагадаємо, 23 лютого Приморський райсуд Одеси призначив Стерненку покарання у вигляді позбавлення волі на 7 років і 3 місяці з конфіскацією половини майна у справі за обвинуваченням у викраденні місцевого депутата, учасника антимайдану Щербича. Його та ще одного обвинуваченого у справі Демчука взяли під варту в залі суду та відвезли до СІЗО, де вони пробудуть до набрання вироком законної сили.

Ввечері того ж дня у десятках міст України та за кордоном відбулися акції протесту громадян, обурених вироком Стерненку.

Ключові тези обвинувачення та захисту в гучній справі активіста - у нашому матеріалі.

Голова СБУ: "Стерненко не був агентом СБУ"

Голова СБУ: "Стерненко не був агентом СБУ"

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація