Учасники Контактної групи від України літають до Мінська за власний кошт і сплять на підлозі - Безсмертний

Учасники Контактної групи від України літають до Мінська за власний кошт і сплять на підлозі - Безсмертний

Фото: ТСН.ua

Посол стверджує, що українські дипломати не забезпечені всім необхідним для ведення переговорів.

Представники України у Тристоронній контактній групі, яка проводить свої засідання у Мінську, працюють на волонтерських засадах і не забезпечені найнеобхіднішим.

Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив надзвичайний і повноважний посол України і колишній учасник Контактної групи Роман Безсмертний.

"Мене вразив волонтерський принцип української дипломатії. Це означає, що ти працюєш, але не маєш ні документів, необхідних для забезпечення цього процесу. Ти не маєш чітких інструкцій, як ти повинен діяти, ні елементарних умов для забезпечення того, щоб ти міг би аргументувати... Ви просто не уявляєте, яке приниження зазнає там (колишній) прем'єр-міністр Марчук, (колишній) президент Кучма... ", - сказав він.

Безсмертний стверджує, що учасники Контактної групи від України літають до Мінська за власний кошт, а "іноді траплялися такі ситуації, що люди в посольстві там спали покотом по 12 чоловік на підлозі".

Разом з тим український посол вважає, що до Мінська все ж варто їздити заради двох речей - припинення обстрілів і повернення полонених українців.

Нагадаємо, 10 січня відбулася зустріч президента Петра Порошенка з представниками України в Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання ситуації на Донбасі та її робочих підгрупах.

"Були обговорені результати діяльності ТКГ у минулому році та визначені пріоритети і завдання на 2018 рік. Глава держави подякував представникам України у ТКГ за чітке відстоювання національних інтересів та професійну і самовіддану роботу заради відновлення суверенітету та територіальної цілісності України", - коротко поінформувала прес-служба президента.

Про що саме говорили під час зустрічі, поки що залишається таємницею. Там, зокрема, мали обговорити питання щодо майбутніх переговорів щодо звільнення всіх заручників.

Повʼязані теми:

Наступна публікація