Учителька в Криму розізлилася на школяра, бо він єдиний здаватиме екзамен з української мови

Учителька в Криму розізлилася на школяра, бо він єдиний здаватиме екзамен з української мови

Богдан Красняков із матір'ю Наталією торік на святі Першого дзвоника. Хлопець прийшов у навчальний заклад у вишиванці / Фото: expert.ru

Згадування України та міста Києва сприймається керівництвом школи "як клеймо, тавро і ганьба".

Учора в Нікітській школі в Ялті в Криму учителька російської мови, заступник директора навчального закладу перед учнями засудила 11-класника Богдана Краснякова за те, що він єдиний складатиме іспит з української мови.

"Учитель російської мови та за сумісництвом завуч школи на уроці, при всіх, сказала наступне: "Ти мені, звичайно, вибач, але майбутнього у тебе немає". Це була її реакція на те, що син здає іспит з української (один від школи) і збирається вступати до України", - написала у Facebook мати Богдана Наталія Краснякова.

Жінка уточнила, що її син – відмінник, постійно представляв школу на олімпіадах і здобував призові місця.

"Крім того, за відмінне навчання два роки отримував іменну стипендію АРК. Аж до минулого місяця, коли Аксьонов стипендію скасував", - підкреслила Наталія.

Мати хлопця говорить, що з приходом на півострів російських окупантів учителі та керівництво школи швидко "перефарбувалися" і почали пропагувати за Кремль.

"Прапори замінили на російські, гімн – на російський. Але я не про це. Я про толерантність, почуття такту, елементарну совість! Тільки за те, що людина не поміняла свої погляди, як усі навколо, мій син з "гордості школи" перетворився на вигнанця цієї школи. Дійшло до того, що просте згадування України та міста Києва сприймається директором Касаткіною Наталією Вікторівною і завучем Денисовою Світланою Михайлівною як клеймо, тавро і ганьба. Можна тільки уявити, чого ще навчать дітей ці вчителі. Якщо директор особисто мені сказала: "Ми 23 роки мучилися, нас принижували, а тепер ми в безпеці. Я так вдячна Путіну, що куплю його портрет і повішу в себе в кабінеті", - написала жителька Ялти.

Нагадаємо, Крим під російською окупацією перебуває вже два місяці. Українці в Криму скаржаться, що їм примусово нав'язують громадянство РФ. У кримчан залишився останній день, коли вони можуть визначитись з громадянством.

Повʼязані теми:

Наступна публікація