"Угода дорогою ціною". NYT назвала обмін полоненими показником потепління у стосунках України та РФ

"Угода дорогою ціною". NYT назвала обмін полоненими показником потепління у стосунках України та РФ

Фото: Associated Press

Американське видання згадало про бійців "Беркуту", яких довелося відпустити.

Обмін полоненими між Україною і підконтрольними РФ псевдореспубліками "Л/ДНР", який відбувся 29 грудня свідчить про слабке потепління у відносинах між Україною і Росією.

Про це пише газета The New York Times.

Видання водночас згадує, що для визволення українців з полону, довелося відпустити звинувачуваних у розправах під час Євромайдану ексберкутівців.

"Він (обмін) дався дорогою ціною: щоб отримати своїх ув'язнених, Україна звільнила колишніх бійців спецпідрозділу "Беркут", яких звинуватили у стрільбі по демонстрантах під час революції в країні в 2014 році, і цей крок піддався широкій критиці", - йдеться в статті.

NYT наголошує, що політика зближення Зеленського з Росією призвела до відновлення мирних переговорів, двом обмінам ув'язненими та угоди про постачання Росією природного газу до Європи українськими трубопроводами, хоча це і спровокувало протести проти цієї політики, яку критики вважають поступкою російським вимогам.

Нагадаємо, 29 грудня неподалік КПВВ "Майорське" на Донбасі відбувався масштабний обмін утримуваними особами. На підконтрольну Україні територію мали повернутися полонені, яких утримують бойовики "Л/ДНР". Зокрема, серед них танкіст Богдан Пантюшенко, спецпризначенці Сергій Глондар та Олександр Коріньков, журналіст Станіслав Асєєв та багато інших.

Водночас, росіянам та бойовикам віддали організаторів теракту в Харкові, коли загинуло четверо осіб, ексберкутівців, яких звинувачують у розстрілах на Майдані, а також низку російських диверсантів, сепаратистів, шпигунів та терористів.

Детальніше за обміном полоненими стежте в текстовій онлайн-трансляції ТСН.ua

Обмін полоненими міг зірватися будь-якої миті - президент

Обмін полоненими міг зірватися будь-якої миті - президент

Повʼязані теми:

Наступна публікація