Угоди про співпрацю і засудження агресії на Донбасі. Підсумки зустрічі Порошенка і Грибаускайте

У присутності лідерів була підписана низка документів. 

Сьогодні, 12 грудня, із нагоди 25-річчя дипломатичних відносин між Україною та Литвою до Києва приїхала президент Литви Даля Грибаускайте.

Візит Грибаускайте розпочався з офіційної церемонії зустрічі на ґанку Адміністрації президента. Згодом у них були заплановані зустріч віч-на-віч, повідомляє прес-служба Порошенка. 

За підсумками вони оприлюднили спільну заяву.  У ній йдеться про плідну співпрацю між країнами та дипломатичні відносини, які пройшли випробування часом.

У заяві Порошенко та Грибаускайте засудили окупацію Криму та російську агресію на Донбасі.

"Наші держави рішуче засуджують тимчасову окупацію частини території України – Автономної Республіки Крим та міста Севастополь – Російською Федерацією та її агресію на Донбасі. Ми закликаємо міжнародне співтовариство продовжити активні політичні, дипломатичні та інші зусилля для відновлення територіальної цілісності України у її міжнародно-визнаних кордонах в інтересах стабільності та безпеки всієї Європи", - вказано у повідомленні.

Також президенти взяли участь у засіданні ради президентів України та Литовської Республіки, за результатами якої були підписані низка двосторонніх документів. Зокрема,  Міністерство екології та природних ресурсів України та Міністерство охорони навколишнього середовища Литви ухвалили угоду про співробітництво у сфері захисту навколишнього середовища. Документ спрямований на посилення співробітництва в галузі охорони навколишнього природного середовища і раціонального використання природних ресурсів, а також взаємодії сторін з метою вирішення регіональних і глобальних екологічних проблем.

Між українським МОЗом та та Міністерством охорони здоров'я Литви були підписані меморандум про розуміння, що має сприяти розширенню співпраці з Литвою у питаннях розвитку та реформування системи охорони здоров'я в Україні, профілактики та контролю захворювань, вдосконалення політики в сфері медицини, медичної та психологічної реабілітації. Вказану співпрацю планують здійснювати шляхом обміну інформацією, досвідом та фахівцями, проведення тренінгів та спільних досліджень.

Окрім цього, голова Державної служби України з питань праці Роман Чернега та Посол Литовської Республіки в Україні Марюс Януконіс підписали протокол про співробітництво між Державною службою України з питань праці та Державною інспекцією праці Литви. Вказаний документ визначає форми двосторонньої співпраці: обмін експертами, організація практичних занять, участь у конференціях та інших заходах, тощо. 

Петро Порошенко зустрівся з Далею Грібаускайте у Києві

Петро Порошенко зустрівся з Далею Грібаускайте у Києві

 

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація