Угорщина дасть грошей вчителям на Закарпатті

Угорщина дасть грошей вчителям на Закарпатті

угорщина / Фото: Reuters

Угорська влада сприяє викладанню угорською в Україні.

Угорщина ухвалила рішення про виділення 1,4 млрд форинтів (близько 5 млн доларів) на підтримку угорських викладачів на Закарпатті.

Відповідний указ опублікований у випуску Урядового угорського бюлетеню (Magyar Kozlony) у четвер, 18 жовтня, пише Mukachevo.net.

Зокрема йдеться про те, що уряд Угорщини вирішив додатково підтримати працівників освіти, які працюють у державних навчальних закладах Закарпаття, а також тих, хто допомагає здійснювати навчальний процес угорською мовою.

Відповідно до указу "Про забезпечення джерел ресурсів на підтримку охорони здоров'я, культурних та соціальних програм на Закарпатті" для цієї мети передбачена одноразова державна допомога у розмірі 1,4 млрд форинтів у 2019 році.

Нагадаємо, що у середині вересня ЗМІ оприлюднили відео, яке нібито було зняте в консульстві Угорщини на Закарпатті. На ньому під келих шампанського громадянам України видають угорський паспорт і просять не показувати українським представникам влади.

Консула Угорщини в Береговому оголосили персоною нон ґрата в Україні і вислали. У відповідь Угорщина вирішила вислати українського консула.

Крім того, через скандальну мовну статтю українського освітнього закону Угорщина постійно блокує засідання комісії Україна-НАТО на міністерському та найвищому рівнях.

Консул Угорщини у місті Берегове став персоною нон ґрата в Україні

Консул Угорщини у місті Берегове став персоною нон ґрата в Україні

Повʼязані теми:

Наступна публікація