Ухвалення Німеччиною газової директиви ЄС не дає зеленого світла "Північному потоку-2" – уряд

Ухвалення Німеччиною газової директиви ЄС не дає зеленого світла "Північному потоку-2" – уряд

Фото: Associated Press

Гончарук привітав ухвалення законодавства.

Прем'єрміністр України Олексій Гончарук привітав імплементацію німецьким парламентом газової директиви ЄС.

"Ми очікуємо, що незалежний енергетичний регулятор Німеччини також діятиме у строгій відповідності до Директиви. Цю позицію також підтримала Європейська комісія", – написав він у Twitter.

В українському уряді вважають, що ухвалена Німеччиною газова директива не дає зеленого світла "Північному потоку-2", оскільки з підсумкового закону прибрали проблемні норми, які давали можливість вивести з-під його дії російський газопровід.

"В німецькому уряді нас запевнили,  що жодних відхилень від європейських правил немає. Директива ЄС впроваджена без змін. А у разі, якщо німецький незалежний регулятор все ж надасть виняток для нового російського газогону, ми маємо всі шанси для оскарження цього рішення, зокрема в Суді ЄС, і ми маємо підтримку цієї позиції з боку Єврокомісії", - заявила зовнішньополітична радниця прем’єра Світлана Заліщук у коментарі "Європейській правді".

Нагадаємо, 13 листопада парламент Німеччини більшістю голосів проголосував за поправки до Газової директиви Євросоюзу, яку має імплементувати в своє законодавство. Директива спрямована на регулювання діяльності газопроводів третіх країн на території ЄС - тепер газопроводи третіх країн повинні відповідати вимогам, які застосовуються до внутрішніх газопроводів ЄС - і стосується, таким чином, в першу чергу російського "Північного потоку-2". 

Парламент Німеччини проголосував за захист російського газопроводу "Північний потік - 2"

Парламент Німеччини проголосував за захист російського газопроводу "Північний потік - 2"

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Відставка Кабміну Гончарука
Наступна публікація