Україна підготувала відповіді на "хворобливі" аргументи РФ в Міжнародному суді - МЗС

Україна підготувала відповіді на "хворобливі" аргументи РФ в Міжнародному суді - МЗС

Олена Зеркаль / Фото: УНІАН

Дипломати запевнили, що мають відповідь щодо кожної позиції по фактах.

Аргументи російської сторони у Міжнародному суді ООН є добре підготовленими, хоч і будуються на хворобливій логіці

Про це заявила заступник міністра закордонних справ Олена Зеркаль у Facebook.

"Ми маємо відповідь щодо кожної позиції по фактах. Але детальне представлення наших аргументів щодо цих фактів буде відбуватися на подальших стадіях процесу. Зараз важливо показати, що наявної інформації достатньо для запровадження тимчасових заходів... Правові аргументи РФ є достатньо передбачуваними. Радники РФ виявились винахідливими юридичними гімнастами – аби представити цілісну позицію вони використали усі можливі і неможливі зачіпки, які подеколи суперечать самим собі. Складається враження, що жоден суд в світі і жодна норма права не забороняє Росії безкарно нищити людей", - написала вона.

Заступник міністра запевнила, що українська команда до пізньої ночі працювала над тими аргументами, які почує сьогодні Суд.

Нагадаємо, в Міжнародному суді ООН стартував розгляд позову України проти Росії. Слухання в Гаазькому трибуналі відбуватимуться від 6 до 9 березня. За словами більшості експертів, судовий процес розтягнеться на роки. Для України цей процес безпрецедентний: вперше вона звинуватила іншу державу - і одразу у тероризмі та утиску прав людини. 

Зброя в шахтах та заперечення звинувачень: другий день слухань у Міжнародному суді ООН

Зброя в шахтах та заперечення звинувачень: другий день слухань у Міжнародному суді ООН

Повʼязані теми:

Наступна публікація