США хочуть реінтегрувати Росію до G7 2020-го - Reuters

США хочуть реінтегрувати Росію до G7 2020-го - Reuters

Фото: pixabay.com

У Франції чекають прогресу в українсько-російських відносинах.

Поверення РФ до "Великої сімки" безпосередньо залежить від прогресу у виконанні Москвою Мінських домовленостей.

Про це 21 серпня пише НВ з посиланням на Reuters.

За інформацією французького джерела агентства, Україна у контексті реінтеграції РФ до G7 "дуже важлива".

"Ми взяли до відома, що американці хочуть реінтегрувати їх в наступному році. Україна дуже важлива. У цьому контексті може знадобитися деякий прогрес", – сказало французьке дипломатичне джерело у відповідь на коментарі президента США Дональда Трампа про те, що було б доцільно дозволити Москві знову приєднатися до G7.

Нагадаємо, нещодавно президент США вчергове висловив думку, що РФ повинна бути представлена серед найвпливовіших країн світу. "Я думаю, більш доцільним було б", - прокоментував він ідею повернення РФ до G7. Ця заява пролунала напередодні чергового саміту лідерів Франції, Німеччини, Великої Британії, Італії, Канади, США та Японії. Він має відбутися 24-26 серпня у Франції. Також повідомлялося, що американський та французький лідери домовилися запросити РФ на саміт 2020 року.

Торік перед аналогічним зібранням Трамп також озвучував ідею повернення Росії до "Великої сімки", але це не дістало підтримки інших учасників. Свою думку американський президент усе одно не змінив – він продовжує вважати доцільним повернення до формату G8.

Дональд Трамп вірить у досягнення порозуміння між Зеленським і Путіним

Дональд Трамп вірить у досягнення порозуміння між Зеленським і Путіним

Повʼязані теми:

Наступна публікація